Glad påsk! och farväl!

Nu är allt färdigt för avfärd.
Ska bara packa in de i bilen sedan åker jag :)
Pratade igår med min chef, och jag har tydligen inbokat privatlektioner redan imorgonbitti. Hoppas de blir trevliga elever att starta med. Och resten av veckan för den delen ;)
Ni får ha en underbar påsk alla läsare!
Så hoppas jag att ni hittar tillbaka till min blogg om 1½ vecka då jag sätter igång igen.


Ha de!

//Markus


(bilderna är från v9, o hoppas på en lika trevlig vecka igen!)
image198

image199

God morgon

Man orkade upp idag, trots den sena läggningen igår. Nu ska jag packa klart det absolut sista, och även skriva en liten inköpslista för mat som jag ska köpa direkt efter skolan.

Hoppas på att starta från Täby runt ett, halv två. Men absolut inget bestämt än. När jag väl har startat så har jag 55mil , varav 25mil på usla vägar, framför mig.

Nu ska jag svara snabbt på kommentarerna från igår och sedan packa klart.

Ha en bra dag!


God natt!

God natt, nu är det äntligen dags att gå o lägga sig. Uppstigning om 5½ timme för att fortsätta packa, och där efter dra till skolan.

Jag svarar på alla era trevliga kommentarer när jag vaknar igen.

Ha de bäst!

Klar! eller?

Ja då va man efter 6 timmar klar med oljebytet. Lyckades till slut fixa fram en provisorisk plugg. Som antagligen kommer få sitta till sommaren. Har oxå snabbt hunnit med att tanka bilen. 800:- bensin + 700:- olja & filter. Ingen billig dag inte.

Aja, nu hinner jag inte sitta mer här. Ska packa, och försöka hinna sova nått innan det är skola igen.

Skolka/inte skolka? :s

Tänkte vara duktig idag och byta olja på bilen innan jag beger mig upp till norr imorn. Tror ni inte jag lyckas dra av en j*vla skruv. Så nu sitter jag i min soffa och ute på infarten står en bil med 0 liter olja i sig...
Varför ska världen  vara emot mig för???

Så nu vet jag inte hur jag ska göra imorn. Måste ju få bilen klar så jag kan sticka imorn eftermidda. Och det kan ta allt från 30minuter att fixa, till flera timmar. Allt beror på hur snabbt jag kan få fram en ny skruv.
Och det vet jag inte förens affärerna öppnar imorn.

Så ska man skolka o göra klart bilen, eller ska man till skolan imorn bitti?

Fiskpinnar

Sitter i skolan just nu. Snart är det lunch, och som vanligt är de dom där j*vla fiskpinnarna. Men under nått nytt lustigt namn de kommit på. Tror dom inte att vi kommit på att det är samma maträtt eller?

Aja, sen har jag en lektion till och efter det bär det av till jobbet. Ska bli skönt att få jobba lite, och inte bara sitta still på en stol hela dagen. Känner att min nacke och rygg behöver röra lite på sig, lit smått ont just nu :/


Ha en fortsatt bra dag!

Japp jobb!

Japp, idag är det jobb direkt efter skolan.
Får se hur långt R hunnit med ommöbleringen i affären. Han skulle blivit klar i måndags, men man vet aldrig med den grabben :p
Sedan hoppas jag på att E är tillbaka i sin vanliga rytm. Kom nämligen på varför varken E eller R var där förra onsdagen. De va på utbildning :p

Men om allt är som det ska, så är E på Patria hela dagen, Jag, R, M, T, I jobbar fram till tre tiden, då T och I går hem. Och sedan får jag se om det blir jag och R som stänger butiken, eller om M stannar eftermiddagen ut.

Ingen ide att spekulera. Märker de ändå förr eller senare ;)


God morgon

God morgon på er!

Jag har sovit gott, men lite väl kort :p Får bli en tidig kväll ikväll. Ska ju orka med att köra 55mil imorn. Hoppas kunna ta de mer eller mindra nonstop.

För alla er som undrar om snön, så ligger de just nu som ett väldigt tjockt frostlager på gräset. Och antar att det kommer bli ett h-e att skrapa bilrutan. Men är iaf bara någon minus, och det är klar himmel, så snart sätter väl solen igång och värmer bort det vita.

God natt

Ne ni, även fast jag inte gjort mycket, har jag ändå haft en tevlig kväll idag oxå!
Men nu är den minsan slut.

Sängen kallar, och det är tidigt upp imorn.

Ni får ha en bra kväll!

God natt och sov så gott!

Hora av dig! :p

Hehe. Det är alltid lika kul när folk med engelska tangentbord skriver mail eller liknande.

Och det står i mailet:
"Trevligt att hora av dig!"
"Du kan väl hora av dig!"

Eller liknande meningar :p

Golden retriever + Dvärgpudel = ?

Var ute med hunden nyss. Har tydligen blivit minusgrader, så va rena halkbanan ute :p Men lillen klarade de bra, han har ju fyrhjulsdrift och dubbar ;)

Träffade oxå en hund vi känner, och hon löpte. Och vi konstaterade att idag fick de låta bli att vara allt för närgångna, för vi kunde inte föreställa oss hur resultatet skulle bli :p


Humortimme del 18

Lite humor va de dag för nu. Så medan jag går ut i regnet med hunden kan ni sitta inne i värmen o titta på dessa klipp :p


Gustafsson - Beat box
Gustavsson - Det var bättre förr


Apelsin och choklad

Fråga mig inte hur de kom upp på tal, men av någon anledning började A under middagen prata om hur Marabou's apelsinkrokant kom till. Vet inte om de stämde eller inte, men A påstod att de va nån tjej, typ dotter eller nått till chefen som ville ha den smaken, och då skapade dom den.
Men jag var själv övertygad om att det var en chokladkaka  och en apelsin som hade haft samlag, och fött en liten bebis, apelsinkrokant. Hur skulle de annars gått till? Min bror höll helt med mig! ;)

Dagens låt

Får bli två låtar idag. :)

Evanescence - Hello
Metallica - Nothing else matters


Snöar, igen :p

Ja ibland verkar det som man har lite för stor mun och farbrorn uppe på molnen hör en. För precis när jag la in förra inlägget, gissa vad de gör då... Jo självklart börjar det snöa igen :p Aja, det är så lite snö som är i luften och det är plusgrader ute. Så nog ska marken kunna få vara grön ändå ;)

Hemma

Då är man hemma från skolan. Passade även på att springa in i Täbban och köpa ett nytt headset till mobilen. Lyckades ha sönder min gamla när jag tappade mobilen i golvet här om dagen.

Annars har det inte hänt så mycket idag. Snön har hunnit försvinna, precis som jag sa i morse ;)
Min redovisning i svenskan gick oxå bra. Däremot vet jag inte hur det ska gå med läxan tills imorn, för har lyckats tappa bort min gramatikbok. Får väl köra "hunden åt upp den" ;)

Segla Helsingborg - Stockholm

Pratade just med PM. Han har köpt en ny segelbåt nere i Helsingborg, som ska upp till Stockholm om nån månad. Han har inte bestämt sig än om den ska seglas upp eller om den ska köras på lastbil. Men om den ska seglas upp så undrar han om jag vill följa med! :D

Vore sjukt kul om det blir av! Segla 400distans på fyra dagar. Blir med andra ord, dygnetrunt segling. Han sa att i sånt fall skulle vi bli fyra eller fem pers, som seglar i pass. Kvällstid 2timmar/pass. Och dagtid längre :)

Vore sjukt kul. Han skulle höra av sig lite senare och berätta hur de blir.

Hoppas, hoppas, hoppas!!!

(Lånad bild)

image197

God morgon snö!

Jupp, under natten har det kommit lika mycket snö som det såg ut att Gbg hade igår. Ligger 3-4cm på gräs och hustak. Däremot är det fö varmt på stenar, vägar och gågator för att snön ska kunna ligga.

Som det ser ut just nu är nog snön borta till kvällen. Solen är nämligen på väg fram.

God natt!

Japp, nu är det dags för sängen för min del.

Vill tacka alla för en underbar kväll, som har bjudit på många leenden och skratt!

Hoppas ni haft en lika trevlig kväll som jag har, så hörs vi imorn igen.

God natt och sov så gott!

Läxa, nej tack :p

Oj, nu har jag gjort kvällens ansträngning. Pluggat 20 minuter :p Läser jag bara igenom texten en gång till innan jag ska sova så kan jag den utan o innan sen. Sedan imorn när jag ska hålla föredraget är det bara ha många konstpauser så löser de sig!

Nej jag är inte lat! Eller okey, lite lat är jag väl :p Men pluggade faktiskt några timmar tidigare idag oxå :)

Usch!

Sådär nu har man ätit. Kunde inte bestämma mig för vilka rester jag skulle ta, så det blev allt. Eller för att tala sanning, rörde ihop en omelett. Lite kyckling, lite rostbiff, lite lök, lite svamp och så ägg så klart!

Blev riktigt gott. De jobbiga är bara att jag alltid gör för mycket omelett, vilket jämnt resulterar i att jag sitter o mår dåligt efter för jag ätit så mycket :p


Laga mat

Oj oj, de här ser mörkt ut. Ingen utom jag och hunden är hemma och det är mattimme. Hur ska de här lösa sig...

Men kan avslöja en hemlighet, vi har massa rester ;p

Humortimme del 17

Då va man hemma igen. Och tro de eller ej, jag som har predikat för alla att vi inte har nån snö här i Stockholm. Vad tror ni de gör just nu, om inte vräker ner vita flingor från himmelen.

Jaja, får inte glömma rubriken.
Lite humortimme, och idag är det med Kristoffer Appelquist

Lama djur

100%

Snöstorm!!!

Japp, tänkte bara säga att jag har vårväder här ;D Lite mulet men ifall flera plusgrader och vindstilla. Inte en snöflinga så långt ögat når!

Men sedan verkar det oxå som Stockholm är de ända som inte råkat ut för snön än. Dock sägs de att både den o kylan kommer imorn.

Den som lever får se!

Brinner!

Kände plötsligt massa eldlukt. Nöjig som man är så börjar tankarna flyga *brinner huset?*. Nepp, kom ganska snabbt på att det var grannen som var ute och eldade lite löv o kvistar :p

Sedan ringde min sjukgymnast för ett litet tag sedan. Och hon frågade om jag tänkt komma idag eller inte, varpå jag svarar " jo jag kommer som vanligt 16,15". Men får som svar "Men Markus, har du glömt att vi hade tidig tid idag?". Hehe, som tur va löste de sig. Hon är så snäll, så hon klämde in mig när hon egentligen hade slutat. Så ska till henne om tre kvart :)


Plugg, plugg, plugg...

Sådär, då va det dags för en liten paus i pluggandet. Har faktiskt lyckats skriva ihop en och en halv sida om en bok vi läst på religionen. Boken är en faktabok om islam, men i berättarform. Så mina skrivna sidor är mer eller mindre bara korta förklaringar på allt ur boken. Ska nämligen få ha med oss det vid skrivningen.
Men dum som man var skrev man inte efter hand man läste boken. Utan satte sig istället ner nu och snabbläste igenom de 120 sidorna och skrev samtidigt :p

Men nu är de iaf gjort och ska väl snart börja med svenskan. Ska hålla ett litet föredrag imorn om Ivar Lo - Johansson, och har ingen aning om vem människan är :p

Dagens låt

Har gått väldigt segt med pluggandet. Gör ofta de när datorn står nära :p
Men nu ska jag ta o stänga av dumburken o lägga ifrån mig den.

Tänkte först bara bjuda på en väldigt bra låt!
(För er som inte sett filmen Ladder 49. SE DEN!)

Robbie Robertson - Shine your light

Slutat

Jaha, då har man slutat för dagen. Eller slutade för nästan en halvtimme sedan. Hade en riktig lektion idag. Svenskan och engelskan blev hemstudier istället då vår lärare skulle iväg på nått möte. Och sista lektionen för dagen jobbade jag i förväg förra veckan.

Så nu funderar jag på att ta tag i lite plugg, när man ändå har ledigt fram till fyratiden då jag ska till sjukgymnasten.

Cykla

Ne, nu börjar det så smått bli dags att dra sig till skolan för ännu en dag halvlyssnandes till lärare som inte har allt för mycket att säga. Verkar nästan som lärarna längtar lika mycket som vi till utsläppet. De vill helt enkelt bli av med oss och orkar inte lägga ner mer energi på oss nu efter tre år.

Aja, blir iaf cykeln till skolan idag. Syrran va just inne o frågade om hon kunde få skjuts till skolan. Men var inte lika sugen på de när hon fick veta att bilen skulle få stå hemma idag :p

Ha en bra dag nu!

God morgon

God morgon på er alla mogonpigga bloggare, och er andra oxå för den delen ;)

Själv känner jag att jag fått för lite sömn, men som tur är så har jag inte allt för lång skoldag idag.

Nu kan man påbörja en nedräkning, för om 3dagar (torsdag) bär det av upp till vintern igen. Ska bli sjukt kul att få komma upp o jobba och träffa gänget på anläggningen igen! :)

God natt! (bild)

Ne ni, nu är de nog en snabb dusch och sedan sängen för min del. Är tidig dag som vanligt imorn så bäst jag skyndar mig i säng nu.
Dessutom börjar jag stava som en kratta när jag är trött, så ingen ide att vara vaken o inne och läsa bloggar eller chatta.

Så nu säger jag god natt med denna bild
(ännu en av alla mina solnedgångar :p )
image196


Snilleblixt

Så där, nu har man hunnit ta en promenad med hunden i mörkret. Men tro inte att de hjälpte mot min värme, för när jag kom in tvingade pappa mig att dammsuga köket, så är fortfarande varm :p

igår fick min hjärna en snilleblixt. När jag borstade tänderna var även min ena bror med flickvän i badrummet. Hon är egentligen ett år äldre än mig. Men eftersom jag är född tidigt på året, och hon sent, så är vi just nu 19 båda två. Och tänker man efter att båda är 19, och jag fyller före henne på året, så måste de betyda att jag är äldre än henna. Min bror tyckte att det var riktigt smart tänkt, medans hans flickvän var mindre imponerad :p

Hunden

Oj, nu börjar det blir varmt här. Går inte att ha datorn i knät längre :p
Får ta o svalka mig med en promenad med hunden.
Svarar på era kommentarer när jag kommer in igen :)

Richard Marx

Usch finns alldeles för många bra låtar i denna värld! :p

kom just upp en gammal låt i min spellista

Lyssna o njut!

Richard Marx - Right Here Waiting

Mörkt?

Kände att det var dags att tända lampan i taket nu. Men man behöver inte vara något nattdjur för att se klart ute  även fast klockan är kvart över sex.
Har inte planerat kvällen än, kanske ska sätta mig och se Wallander som går på tv, så länge jag inte sett den :p
Om inte annat, blir det väl lite städa, äta mat och datorn.

Well, den som lever får se ;)

Promenad

Solen går snart ner helt, och jag har hunnit med att vara ute lite till. Den här gången på en trevlig promenad med hunden. Men det är fortfarande ganska blött i skogen :p
Va föresten inne på smhi nyss, och just som man tror att det håller på att bli vår, så ser man att det ska snöa på tisdag, och bli minus på onsdag och torsdag.

Aja, får väl hoppas när att våren kommit på allvar när jag kommer hem från lofsdalen sen.

Blå himmel

Oj, det var ett halvtimmes avsnitt som tog lång tid :p
Skulle iofs kunna bero på att min morbror varit här och hämtat hem "råttorna", och sedan pratat lite med mig om hans nya båt. Dessutom har det blivit ett och annat stopp i tittandet för att svara på sms. Svarte orm är en serie där man måste se allt för att de ska bli så roligt som möjligt :p

Tittade just ut genom fönstret, och nu är det helt blå himmel. Kanske man ska ta o gå ut ett litet tag till innan det mörknar om några timmar.

Svarte orm

Tänkte sätta mig igen med några avsnitt Svarte Orm. Har ju faktiskt avverkat min utetid idag ;)
Till alla er som inte sett serien. SE DEN ;p (säsong 3 är bäst :p )

Båttur

Som jag nämnde tidigare var jag ner en sväng till hamnen. Helt underbart väder! Visserligen kom det in lite moln, men det var sol mestadels av tiden iaf  :) Så nu är allt uppmätt för att kunna införskaffa material för innerväggar i instruktörsboden.

Man vart ju lite sugen på en båttur när solen lös och man såg de nästan spegelblanka vattnet. Men istället fick det bli en promenad ut på piren.

image194

image195

Ut i solen

Ne nu är klockan nästan mitt på dagen. Då kan man inte sitta inne längre. Jag och pappa ska gå ut och försöka böja tillbaka pinnen till grindstolpen som jag pratade om tidigare i veckan :p
Efter det blir det nog en sväng ner till hamnen. Både för att det är så fint väder och för att jag har tänkt mäta lite saker i våra bodar. Vi ska ju sätta upp innerväggar och liknande i dom innan seglingen drar igång på allvar och alla instruktörer börjar ramla ner.

Resten av dagen har jag inte planerat än. Men nu försvinner jag iaf ut ett tag.

Ha de så bra!

Glass och skrik :p

Hehe, kom o tänka på gårdagen. Först världens liv under melodifestivalen. Direkt det var någon låt som en person inte tyckte om, så började han/hon prata. Varpå de andra höll på att slå ihjäl personen :p Och ena brodern och syrran satt med stinkande strumpor då de precis hade kommit från att ha dömt bandy.
Det var en sån där typisk familjekväll då man skulle kunna säga "tur att ingen utomstående var där". Fast de va de ju :p Både E och A var där. Men tror dom tyckte de va mest underhållande :p

Sedan åkte man ju på en fin avhyvling efter melodifestivalen oxå. Hade nämligen under några veckors tid lovat att A skulle få en del av min glasstårta. Och efter melodifestivalen tog jag mig en bit. Men sa inget till A då det inte skulle räcka till både A, E och syrran. Varpå A sedan blir lätt sur när hon får veta att jag ätit utan att säga till henne.
Aja, nu har du fått en tårtbit, hoppas du är glad nu ;) Finns fortfarande kvar, så skrik om du vill ha mera ;p

Rena tänder

Sådär, nu har man rena tänder oxå. Eller dom ska iaf vara de, har kört runt tandborsten några minuter.
Jag är helt otrolig när det gäller tandborstning. Jag kan borsta hur länge som helst. Kan för visso bero på att jag när jag borstar knallar runt i hela huset och tittar runt på olika saker. Fråga mig inte varför jag gör de, för de vet jag inte själv :p

God natt

Nu har en god frukost bestående av två mjuka mackor med smör o salami, slunkit ner i magen. Sedan självklart blev det några glas juice :)

Var det någon mer än jag som hade problem med sin blogg igår?
Inte nog med att jag hade problem med den när jag kom hem från jobbet, vilket resulterade i att jag knappt skrev en enda rad igår, utan även när jag skulle skriva mitt sista inlägg för natten.  Nu ska jag nog gå o borsta tänderna iaf.

Ha de!

God morgon

Jupp, nu har jag orkat mig upp ur sängen. Släckte igår vid ett och somnade ganska snabbt.
Va lite småjobbigt när man redan vid 9 tiden vaknade av att solen lös in i rummet. Men lat som man är så orkade man inte gå upp och dra ner persiennerna :p  Lyckades iaf somna om någon timme till.

Solen lyser fortfarande, så det blir väl till att gå ut och hitta på nått när man slängt i sig lite frukost.

Svarte orm

Sitter o ser på svarte säsong 3 just nu :p
Så skön serie med Rowan Atkinson! Ska ta o titta på ett avsnitt till innan det är dag att släcka taklampan för natten. :)

Haha

Haha, vill ni läsa om något annat än melodifestivalen just nu, så glömm alla bloggar. Det är typ de enda som skrivs om just nu. Antingen är de glada eller så är de sura! :p

Och jag har märkt att jag skrivit 'Pirelli' istället för 'Perelli'

Aja, strunt samma. Kanske man ska sätta på en film på datorn innan man ska sova eller nått :)

600 kommentarer

Jupp, nu har man uppnått så många kommentarer :)

Det har stigit nått enormt den senaste tiden, och idag när jag har bloggat så lite, så kom det upp i 600 och är nu en liten bit över oxå.

Älskar att läsa allt ni skriver. Så fortsätt att skriva så jag snart når 4siffrigt! ;D

Studenten!

Hehe, här blir de många inlägg på rad. Blir så när man inte har bloggat på en hel dag. Och nej, jag är INTE beroende ;p

Träffade CS, han som ska köra mitt studentflak, idag. Som vanligt började vi prata strunt om båtar :p Han fyller i år 50, men lever fortfarande efter motor "Man kan ju inte växa upp och bli vuxen!". Så han startar konstant nya projekt, senaste avklarade var hans båt som nu är till salu. Den gör 80knop (de flesta fritidsbåtar gör 25-30knop).

Det vi egentligen började prata för var för att få reda på exakt pris på studentflaket. Så nu har jag de klart :)

Inte långt kvar nu! :D

image193

Melodifestivalen

Pirelli vann alltså, och ska nu representera oss inför Europa. Om det är bra eller inte, de kan jag inte uttala mig om. Hon låg iaf i den högre halvan av låtar. Men kan inte direkt säga att jag var imponerad över finalfältet.

Kul även att Ola Salo (eller hur han stavar), vågade sig ut på scen. Han som påstod att allt bara va en enda stor skittävling efter dom åkte ut förra året :p

Aja, nu är nästa steg att se hur Pirelli klarar sig i kvalet. Hon är ju trots allt Täby bo, så de hjälper väl lite ;)


Hemma (16,00)

Här är inlägget jag försökte lägga in tidigare idag när jag kom hem från jobbet.

Jaha, då va man hemma från jobbet idag. Fick väl en o annan arg kund att ta hand om idag. Dom var väl arga på vädret, o behövde något att avreagera sig på. Och helgchef som man är så är det oftast mig klagomålen ska gå ut över. Tex. om en vara är restad på huvudlagret, så är det mitt fel, är priset lite för högt, så är det mitt fel, har en beställning inte kommit än, så är det mitt fel. Ja mycket som kan vara mitt fel :p Men såna kunder är roliga, för man kan skratta gott åt dom när de gått utanför dörrarna :p

Jag pratade i morse om att det kom snöblandat regn, mitt på dagen kom det ren snö, men det var fortfarande plusgrader ute, och blött på marken, så marken blev aldrig de minsta vit.

Just nu ligger hunden, på rygg, brevid mig i min soffa o gnäller för han vill bli klappad. Så kelsjuk :p

image192


Beroende

Nepp, jag är inte beroende av min blogg ;) Däremot tycker jag det är roligt att skriva, och ännu roligare att läsa och svara på alla era kommentarer! När jag kom hem från jobbet idag skrev jag ett inlägg i bloggen, men samtidigt som jag skrev de, hände nått med blogg.se som gjorde att inlägget inte gick att lägga upp, utan bara spara. Vilket resulterade i att jag passade på att gå ut, när det för en gång skull inte regnade :)

Hej på er

Oj lite sen nu :p
Men nu är det dags att stänga av datorn och dra mig till jobbet. Ni får ha en bra dag så hörs vi senare igen!

Ha de!

//Markus


Humortimme del 16

Dags för lite skratt. Tyckte att det skulle sitta fint så här innan man drar till jobbet!

Skratta så gott ni vill! ;)

Gustavsson - Fenomen
Gustavsson - Einar

snö igen :s

Jupp, tro de eller ej. Men när jag åt frukost förut så regnade de ute, och vad tror ni inte gömmer sig bland alla regndroppar. Jo en o annan snöflinga! Hallå, har inte moder natur konstaterat att det inte kommer bli någon vinter i Stockholm? Ge upp! Ge oss lite vår istället!

Aja, snöflingorna har ju inte ens till marken innan de försvunnit :p

God morgon!

God morgon på er alla glada, och er som inte är glada för den delen oxå! ;)
Nu har jag fått frukost i magen, jobbkläderna är på och matlådan är fixad. Dagens lunch består av rester från gårdagens middag, alltså pizza.

Hoppas det blir någolunda lugn dag på jobbet. Orkar inte göra så mycket nämligen :p
Usch har känt mig seg hela veckan, får ta o rycka upp min nu! :p

God natt

Japp, nu är de dags för sängen. En annan har ju jobb som kallar imorgon bitti. Upp 8.00, vara på jobbet 9.30, de andra anställda kommer vid 9.50 och 10.00 är det dags för att öppna. Räknade i onsdags hur många lås jag låste när jag stängde butiken. Det var 25 st :p Dock behöver jag inte låsa upp riktigt allt på helgerna, skönt de :p

Men men, nu bär di iaf in i duschen och sedan sängen. Ha en fortsatt bra kväll/natt!

God natt!

Högskola

Skulle jag ha samlat alla j*vla kataloger, häften, brev och liknande som jag fått från universitet och högskolor i detta land, så skulle jag inte bli förvånad om högen blev längre än mig :p
bara de tre senaste dagarna har jag fått från fem olika ställen.
Snacka om slöseri med skog. Jag som inte ens ska söka nått nu! :p

Nepp, ni läste rätt. Jag ska inte söka varken högskola eller universitet. Jag ska istället se mig om, resa, jobba och ha kul nått eller några år :)


Pizza!

Sådär, då har man hämtat modern på Bromma, och lyckats hitta hem igen ;p

Har dessutom hunnit med att göra i ordning en pizza till mig. Jupp, det blir hemmagjord pizza till middag :)

Min är uppdelad i 3delar
1: lök, svamp, oliver och delikates salami
2: kyckling, svamp
3: tonfisk, oliver, svamp

Vad tror ni, vilken blir godast? :p

image191

Arlanda - Bromma

Hmm, ska hämta mor min på bromma flygplats. Hon har varit nere i gbg några dagar nu och stått på mässa.
Problemet är bara att jag hittar inte riktigt till den flygplatsen och jag vet inte heller hur lång tid de tar :p
Mycket lättare när hon, som i vanliga fall flyger till arlanda. Då tar de 17 minuter, så länge de inte är för mycket trafik, och att hitta dit är inga problem heller.

Men men, hittar jag bara dit, så ska jag nog hitta hem oxå ;p

Humortimme del 15

Behövde ha lite roligare än senaste hummortimmen, så slänger upp lite nya roliga reklamer :p

Milwaukee

Flera i ett

Goodyear

Humortimme del 14

Idag blir det lite babyskratt :p

1
2

Musik x3

Lite musik för att liva upp bloggen skulle inte skada! :)

Så här kommer tre låtar av olika artister

James Blunt - Carry you home

Good Charlotte - Break Apart Her Heart

Per Gessle - Om du bara vill

Hemma (*ont*)

Då var man hemma igen. Både hunnit med skolan och var hos sjukgymnasten. Behövdes verkligen efter min värdelösa natt. Känner mig lite bättre nu. Men fortfarande inte bra. Sedan kan man väl fråga sig om de någonsin kommer bli bra. Från början sa alla doktorer att det skulle vara bra efter några månader, och nu börjar det närma sig 3½år...

Men men, tänker inte deppa ihop för de. Jag har klarat dessa dryga tre år, och ska väl klara flera år till, antingen med smärta eller utan. Finns ju dom som har de värre än mig.

Gäller bara att inte ge upp!

Då var det dags...

Ja då va de dags då. Ska till skolan och klara av dagens, första, sista och enda lektion :p
Blir bilen till skolan idag igen. Okey att vädret tillåter cykel, men ska ju som sagt va direkt vidare till min sjukgymnast. Så nu blir det tyst i några timmar på bloggen, men för er som inte varit inne så mycket idag, så finns det ett och annat att läsa ;p

Hoppas ni får en fortsatt bra dag!

så hörs vi senare igen...

Pirelli

En snabb lunch är nu avklarad. Det blev lite snabbmat :p Men man har iaf fått i sig lite energi så man klarar av skolan som man snart ska till :p Och dessutom orka med att dra till sjukgymnasten efter skolan.

Hehe, läste lite snabbt i lokaltidningen medan jag åt. En av journalisterna var övertygad om att Pirelli skulle vinna imorn. De hade även kört som fråga om läsarna trodde samma. Men ingen trodde att hon skulle vinna. Tänk vad alla tycker olika ;p

Lunch

Hmm, börjar bli dags för lunch nu. Jag vet att jag åt sen frukost, men måste komma in i rytmen igen så man orkar med en god middag ikväll ;)
Undra om man ska ta nå rester ur kylen eller någon snabbmat ur frysen. Får ta o kolla vad de finns som lockar.

Hittills idag har jag inte gjort mycket. Jag har pratat lite i telefon, suttit vid datorn och även haft mina gitarrer framme lite.

Men nu blir det maaaaat! :)

Kolsyrad mjölk

Hehe, det har kommit några kommentarer om mitt uppdrag att kolsyra mjölk :p
Och jag lovar, när jag testat de kommer de komma upp på bloggen!
Men ni får nog vänta ett litet tag. "Hoppas" få prova de under påsk. Om inte annat så nån vecka senare.
Håll ut, svaret på bubbelmjölken kommer! ;)

Skärgården!

Tittade igenom lite gamla bilder. Gud så härliga och mysiga stunder man fått vara med om genom åren. Men jag hittade även den (enligt mig) finaste bilden på en solnedgång som jag har från skärgården. Okey, jag har varit med om många solnedgångar i skärgården. Men den här bilden tog ändå priset!

Har så stort sug på att komma ut i skärgården nu! Och ska ut och segla redan efter påsk. Och motorbåten kommer väl i sjön om någon månad hoppas jag på.

Tog bilden för några somrar sedan, när jag och min kusin var på väg hem från en grillkväll.
image190

God morgon

God morgon på er alla i bloggvärlden! Eller det kanske inte är morgon egentligen. Har läst någon gång att det bara räknas som morgon fram till 9 eller 10, och att det sedan går över till förmiddag. Men sjävl tycker jag att så länge man inte varit vaken mer än en timme och klockan är mindre än 11 så kan de fortfarande räknas som morgon. Och till den högen hör jag idag. Gick upp för knappt en timme sedan och har nu hunnit äta frukost och göra mig i ordning. Ska dra mig till skolan om 3timmar ungefär ;p
Fråga mig inte varför jag gick upp, kunde helt enkelt inte sova längre.
Sedan har jag sovit jättedåligt i natt. Har kommit in i en av mina dåliga perioder just nu, så jag har sjukt ont i nacke och rygg. Skönt iaf att jag ska till min sjukgymnast idag!

Även fast jag vet att det inte är företaget i sig, så har jag nu länge, och kommer nog resten av mitt liv hata Taxi Kurir!

image189

God natt

Ne nu ska även jag leta mig mot sängen!
Inte för att det är någon hård dag imorn. Börjar skolan 14,10 och slutar 15,40. Så ska nog överleva även den dagen :p
Avslutar denna dag med en bild från i somras. Dock inte en skärgårdsbild denna gång, utan från vår herrgård i norr :) (OBS bilden är tagen runt halv elva på kvällen. lite skillnad i ljus ute! :p )

Tack för en underbar dag alla läsare!
God natt och sov så gott!

image188

Sodastream

Haha, när jag ändå är inne på ämnet att testa saker. En till sak jag bara måste testa. Det är något som R lovade att fixa åt mig när jag var uppe i Lofsdalen, men hon glömde de. Men nu får jag snart en ny chans att testa de.
De må låta äckligt, och jag tror inte de smakar någo bättre. Men det är en sak man bara måste testa. Kolsyra mjölk! :p

image186

Oboy

Oj, klockan börjar bli mycket! Men lite till bloggande kan inte skada någon ;p

Men kom att tänka på en sak som jag bara måste testa snart!
Det ena är hur den "perfekta" Oboyen smakar. Det finns nämligen anvisningar på obyopaketen hur man ska blanda. Problemet är bara att det står ungefär "tillsätt två matskedar oboy till ett glas mjölk". Okey, matsked finns angivet som mått men, "ett glas" hur stort är de lixom?
Men de har varit duktiga oxå, för de har skrivit "ett paket oboy räcker till 12liter färdig dryck". Så där har jag ett exakt mått. Och jag har några frivilliga som anmält sig till att dricka upp dessa 12 liter. Frågan är bara när man ska göra de :p

image185

48 bilder (Lofsdalen)

Nu är de uppe i mitt album på pixbox för er som vill se. Mer eller mindre alla bilder som togs under sportlovsveckan i Lofsdalen (och runtomkring :p )

Bara gå in på www.markust.pixbox.se eller klicka HÄR för att komma till rätt album.

Stål mormor

Nu är min mormor här. Hon har varit på nått möte här i stan och ska på möte imorgon bitti igen. Så då orkade hon inte åka hem utan ska sova här istället. Alltid trevligt att få sällskap av henne! :)

Hon berättade just att när hon för länge sedan utbildade sig till sjukssster, och obducerade en rökare. Och lungorna på honom hade sett ut som maträtten pölsa. Gissa vad de hade fått till lunch sedan den dagen :p

Mums ;p

Inte alla tanter i 70 som kan detta ;)
image184


Pluggat klart!

Sådär, då var det klarpluggat för denna dag. Läste klart boken vi fått på religionen.
Har egentligen inte de till förens tisdag. Men vet att jag inte orkar plugga så mycket i helgen och sedan vet man aldrig hur måndagar ser ut. Så det var lika bra att läsa ut den ikväll.
Den gick förvånansvärt snabbt att läsa ut. Var en bok på 130 sidor, som vi skulle läsa då vår rel lärare varit bortrest denna vecka, och våra två lektioner har gått bort.
Så nu vet man lite mer om Islam, även om jag skulle påstå att jag inte visste mycket, om någon frågade :p

image183

Pannkakor x 2

Hehe, precis som rubriken lyder, och som jag sa i ett tidigare inlägg idag.
Lunch - Pannkakor
Middag - Pannkakor

:p
Skillnaden är att i skolan får man nå sega saker, med en halvdan sylt.
Hemma får man riktiga pannkakor, med hemmagjord syllt av alla de slag :)

image182

Nu blir det dessutom tyst här ett tag. Kommer svara på de kommentarer som finns, och sedan läsa lite läxa.

Ha de!

Humortimme del 13

Ja dags att skratta lite igen :p

Så dagens filmklipp är från melodifestivalen och hipp hipp :p

Kristian Luuk (ena brodern påstod att denna låt fanns innan, någon som vet?)
Hipp Hipp

min chef vs. min chef :p (Lofsdalen)

Haha, hittade en så fin bild när jag tittade igenom mapparna nyss :p
En arbetspolare i Lofsdalen ritade av vår chef, och satte upp teckningen på anslagstavlan i skidlärarhuset. För att han inte skulle bli påkommen så skrev han vår chefs namn med vänster hand, så de skulle se ut som ett barn ritat den :p

Är dom inte lika? :p

image180

image181

Lofsdalen del 7

Kom på att jag inte la in några bilder i senaste inlägget. Jag kan oxå berätta att ni inte blir av med Lofsdalen-serien så lätt. För om en vecka bär det av upp dit för att jobba ännu en vecka! :)

    
 


Lofsdalen del 6

Det har nu gått snart 2veckor sedan hemkomst från de härliga Lofsdalen och gänget som jobbar på anläggningen.
Så det börjar väl bli dags att avrunda denna serie.

Sist skrev jag om "sista kvällen med gänget" ;p Så nu är det väl bara en dag kvar. Söndag.

Jag hade innan sagt till chefen att jag ville ha minst en dag med fri åkning. Och jag hade visserligen fått söndagen en vecka tidigare till att åka lite på. Men fick även den här söndagen att åka fritt på. Jag han för första gången genom mer eller mindre hela systemet. Snacka om att det var härligt att få åka lite skidor i ens eget tempo :)

Hade redan på morgonen packat ur huset och hade allt i bilen. Så efter en välförtjänst lunch, och ett avsked till de jag lärt känna lite bättre under veckan, var det bara att sätta sig i bilen och påbörja den 55mil långa resan.

Vid Järvsö stannar jag till och hälsar på C, dock vet jag inte vart bullarna hon lovat tog vägen ;p

När jag till slut svängde av motorvägen och nästan var hemma, ringer min morbror som oxå sitter i bil på väg hem till Stockholm. Han undrar lite hur de ser ut med trafik och snö i luften. Då jag låg några timmar före dom. Jag säger snällt hur det har varit. Men när jag sedan svänger in på min infart kommer jag på en sak. Fort upp med mobilen och ringa P igen. Strax norr om uppsala stod nämligen en mobil fartkamera. Så ringer genast och varnar honom. Hans fru, som sitter vid ratten släpper genast av på gasen, och tur är de. För en minut senare passerar de kameran, men nu istället i laglig hastighet, istället för 70km för fort :p
Vet dock inte själv om jag klarade mig, låg väl en bit över kan jag medge. Har inte fått något än i brevlådan, och jag såg de inte heller blixtra till när jag passerade. Så får leva i ovishet nån vecka till innan jag kan koppla bort de helt.



Nu har ni mer eller mindre hela min vecka. 

Smuts

Hehe, ja de finns många irritationspunkter idag :p Inte nog med den där tanten man skällde ut idag vid lunch, dessutom har ju kommunen börjat städa bort alla skit från gator och gångvägar nu. Idag hade de passat på att blåsa rent hela cykelparkeringen och trottoaren vid skolan. Vart tror ni dom blåser all smuts då? Jo ut på vägen och parkeringen så stora sopbilen ska kunna ta upp de sen. Och tror ni inte att varenda bil som stod på parkeringen hade en front dränkt med smuts!? Och självklart även min bil.
Aja, är väl inte mycket att göra åt saken, och orkar inte tvätta den nu. Tvättade den för någon vecka sedan, och ska köra långkörning om en vecka igen, och då blir den ändå smutsig. Så nu får jag åka runt med en bil full av löv och smuts på fronten. Om ni ser en sån bil åka omkring i Stockholm kan de vara jag ;p

Skällt ut en tant! :p

Hej oj oj. Då var man hemma igen, och dags för att blogga lite ;p Fick en trevlig överraskning när jag såg att unika besökarantalet redan mitt på dagen är dubbelt så mycket mot vad de brukar vara. Hur trevligt som helst ju! :)
Sedan massa kommentarer oxå att svara på, vilket är ännu trevligare :) (jag vet, det är inte så mycket om man ser på de riktigt stora bloggarna, men för mig är de mycket ;p )

Aja, Dagen har varit rejält seg. Först hade jag Digitalteknik. Man förstår inte ett skvatt när gubben står där framme och babblar, utan man får lära sig själv genom att läsa boken och testa sig fram tills det går. Och det är inte bara jag som tycker att det är så, utan alla som har honom i nått ämne!

Efter den lektionen var min mysigt långa håltimme. 4timmar!!! Tro de eller ej, jag åkte faktiskt inte hem från skolan. Utan jag satt kvar och jobbade med Webbdesignen. Vilket nu gör att jag är i princip ledig från nästa lektion :)

Han dessutom under håltimmen med att äta pannkakor (vilket jag kommer få ikväll oxå :p ) och dessutom skälla ut en lärare för att hon trängde sig i matkön.
Jag vet att jag inte är bättre med att ställa mig sist i kön. Men att komma med ursäkten "Jag har bråttom till min lektion", och sedan sitta och äta 30minuter. Då blev jag sur, och gick fram och sa vad jag tyckte :p

De är min dag, i korta drag :p

Soppa

Såg just lappen för gubbskivan. Den kommer äga rum 28maj. Ska bli grymt kul! Haha, flera lärare man inte kan tänka sig drickandes. Men 28 får man se sanningen ;)

Det regnar fortfarande, så planen med bilen till skolan idag har inte blivit ändrad.  Har ju faktiskt lite soppa i tanken. Tyckte att det var dags att tanka igår, mätarn rörde sig inte när jag startade bilen :p

Notera varvräknaren = bilen är igång :p
image172

God morgon

God morgon på er! Hoppas ni har sovit gott allihopa. Jag pratade igår om att jag skulle skippa latheten idag och cykla till skolan. Men jag skrev oxå "så länge det är bra väder". Vad tror ni man vaknar upp till, jo samma smatter på fönsterbrädan som man somnade till. Så ska om 30minuter gå och sätta mig i bilen för att rulla ner till skolan.

Idag är en av de extra roliga håltimmarna denna vecka :p "bara" fyra timmar lång... Kommer nog gå o fråga L och F om man inte kan få jobba in deras lektion på förmiddagen. Man orkar ju inte vara i skolan hela den tiden och bara dra fötterna, och inte orkar man åka hem för att sedan komma tillbaka heller :p

De löser sig nog ska vi se :)

Lägger in veckans roliga schema en gång till för er som inte sett de :p

image171

Sova

Nu börjar sängen kalla.
Så ska ta spola av mig nu och bli ren innan jag kryper ner i sängen.
Men först så blir det ett kvarter med lillhunden och musik i örat. Undra hur mycket kläder man ska dra på sig, det har iaf slutat smattra från fönsterbrädan. Så håller tummarna för att de inte regnar längre!


God natt alla, och tack för en bra bloggdag!

image170

Driftstopp

Driftstoppa mig hit och driftstoppa mig dit. Nu står de för andra kvällen i rad att de ska vara driftstopp inatt. Enligt mig är det driftstopp var varannan minut varje kväll :p Är det någon mer som känner så?

(Inget illa menat mot blogg.se. Tycker det är toppen att man kan få ha sin blogg där. Men har faktiskt problem med laddning av sidor ganska ofta :s )

Lat?

Haha, jag har många lathetsfaktorer mot mig just nu ;p
Har bland annat smådegat hela dagen. Sedan halvligger man i soffan med datorn i knät just nu, och så har man avstått att baka en kladdkaka på 15minuter. Herregud, vart är jag på väg ;p Men jag lovar att jag ska ta tag i de till imorn. Bara det hunnit sluta regna så blir det cykeln till skolan istället för bilen som alla dagar hittills denna vecka. Dock ska jag om inte allt för långt tag avrunda denna dag med en dusch, sittandes i badkaret. Då jag inte orkar gå ner till duschen. Dessutom är det skönare att duscha här uppe tycker jag :p

Bäst!?

Hehe, jag må ha sagt de många gånger. Men den här låten är nog en av de bättre låtarna som gjorts genom tiderna! :) Finns många låtar som man tycker om och har som favorit ett litet tag, en vecka, en månad, ett halvår. Men den här fungerar alltid!

Roxette - Listen to your heart

Is

Jag må vara en konstig människa, men de vet jag redan ;)
Jag fryser alltid om någon kroppsdel. Eller iaf på vinterhalvåret. Antingen är det fötterna, händerna eller näsan :p
Näsan kanske inte är de vanligast, och jag kan inte riktigt förklara de heller :p De är ju trots allt samma temperatur jag andas in när jag är i mitt rum, och nu fryser den inte. Men imorn kanske de är dens tur att frysa :p
Just nu fryser mina fötter. Har då ändå strumpor på dom och har dom uppe på stolen oxå. Lik förbannat ska de vara kalla som isbitar! :p

Tyst middag

Ja tro de eller ej. Någon som ätit middag med min familj vet att chansen att alla är tysta runt bordet är typ obefintlig! Oftast sitter bröderna och syrran och skriker fram o tillbaka (vet inte om de inte tror de hörs annars) och pratar om sin innebandy. Om det inte är bandyn som är på tal, så sitter åtminstone bröderna och pratar om fotboll. Själv är man varken intresserad av att prata fotboll eller innebandy, även om jag kan tycka att det är kul att spela fotboll med kompisar.
Som ni kanske förstår så är middagarna ganska livliga och högljudda. Men tro de eller ej, idag var det tyst. Bröderna satt uppslukade i varsina tidningar och syrran var sur över nått bråk som skett under förmiddagen. F*n kan  vi inte ha tidningar och bråk lite oftare ;D

300

Så då va man uppe i 300inlägg då ;p
Tydligen ligger mitt medel på ungefär 2,6 inlägg per dag. Och medel för kommentarer är 4 per dag. Dom tackar jag enormt för! Är alltid kul att få respons på de man skriver. Så fortsätt skriva, och ni som inte göra de, börja! För jag vet att ni är flera som läser och inte skriver, än er som skriver ;)

Men men, nu är de väl bara påbörja vandringen upp till nästa hundratal med inlägg ;p

299

299

298

298

Grind

Jahap, då har jag o pappa varit ute o gjort ett misslyckat försök att böja tillbaka grinden. Eller snarare pinnen som går ner i marken. Grinden jag pratar om är den vi har till vår infart. För två dagar sedan upptäckte vi att tidningsbudet måste kört in i grinden, vilket resulterat i en böjd pinne (den som går ner i marken från ena grinden).
Så vi tänkte att vi skulle böja tillbaka pinnen på samma sätt, men att lägga lite plankor emellan så pappas bil inte skulle bli skadad. Detta resulterade i att han lyckades böja tillbaka den helt, men oxå böja den åt andra hållet, mer än tidigare :p
Så vi ska försöka slå ur pinnen imorn eller nått, så ska jag ta med den till jobbet istället, och räta upp den med våra bockningsverktyg vi har där.

Vår infart, och längst bort skymtar man ena grindstolpen och en grind

image169

Täby Järn

Nu är jag äntligen hemma! Dock märkte jag nyss att min jobbtelefon låg kvar i byxorna, men den får vara hemma till på lördag ;)

Finns massa roliga historier om mitt jobb. Och långt över hälften bör inte berättas för folk som inte är anställda, då de kan försämra vårt rykte, eller snarare vissa anställdas rykte :p
Dock pratade jag och M lite idag om vad för olika storys man dragit när kunder kommit in i samma sekund man tänkt stänga. Vi var lätt överens om att den bästa var I som hade kört får några år sedan. Han hade nämligen bråttom hem för han skulle ha kräftskiva. Så han bestämde sig för att stänga lite tidigare. I samma sekund han tänkt stänga, kommer en kund. Kunden ber snällt om att få komma in, och säger att han ska bara ha ett paket spik. Då drar I till med "Vi har ingen spik!" och stänger butiken :p (för er som inte vet så jobbar jag i en järn affär)

särskrivning

Kan för övrigt berätta att vi idag i skolan fick Kyckling Soppa, inte Kycklingsoppa ;p

Alltid lika kul med särskrivningar. Går man in i en mataffär är de inte omöligt att man kan hitta grillad kyckling lever, istället för en grillad kycklinglever. Man kan ha mycket kul med språket! ;)

Ha de bäst!

Jobb, jobb, jobb!

Ja då är man på jobbet. Lite småsegt faktiskt, väldigt lite kunder. Har däremot hunnit göra en del på jobbschemat. Men ska sätta mig och jobba lite mera om en halvtimme.

Står vid datorn bak på lagret och har översikt över mer eller mindre hela butiken och inte en enda kund. Dock kom M just ut i butiken och kollade nått. I och T har redan gått hem för dagen och R och E har jag ingen aning om var de håller hus. Så bara jag som ser över dessa 12000kvm just nu :p
Inte så lång tid kvar på dagen. Får sätta mig i bilen och börja rulla hem om 1½timme. Det ska bli skönt, då kan jag även svara på alla kommentarer. Vi har nämligen satt upp regler på att man inte får vara inne på annat än jobbsidor på datorerna, vilket gör att jag egentligen inte får skriva detta heller. Men ingen som tittar upp så ;)

Ha en fortsatt bra dag och håll ut lite till, så svarar jag snart på era kommentarer.


Kycklingsoppa

Sitter på lektion nu, webdes. Det är väl en lagom kul lektion. Jobbar med flash just nu. Men det är dags för lunch om ett litet tag, kycklingsoppa. Får väl se hur den smakar :p

Jag svarar på era kommentarer senare.

Ha en fortsatt bra dag!

Hej då!

Nu är det skola som gäller. Ända hela skoldagen för mig den här veckan. Och då slutar jag ändå 13,00. Jag HAR en hård skolvecka nu ;p

Aja, ha de bäst. Ska försöka hinna blogga lite under dagen, men får se hur de blir med de, med tanke på jobb och liknande. Om inte annat är jag tillbaka till ikväll.

Ha de bäst!

Bil?

Haha, syrran kom precis in på rummet. Lika död som alltid! :p
Tror hon precis hade gått upp. Hon har nämligen en tendens att snooza sin väckarklocka 30-40minuter varje morgon. Vilket ofta resulterar i att hon får mer eller mindre bråttom på morgonen.
De hon iaf kom in på rummet för, var för att fråga om jag skulle ta bilen idag. Och varje onsdag svarar jag samma sak "Jag ska göra som varje onsdag". Varpå hon säger att hon inte mins vad jag svarade sist. Saken är den, att hon bara frågar på onsdagar om jag ska ta bilen eller inte. Och varje onsdag är svaret "ja".

Så nu håller hon på att stressa lite lätt för att hinna göra sig i ordning. Klockan 8,05 backar jag ut från infarten.

image168

Täby Järn

God morgon på er. Ny dag och nya utmaningar. Eller kanske inte är så mycket nya utmaningar. Kanske mest samma gamla utmaningar som brukar vara på onsdagar. Först är det grafkom. Undra vad jag och J ska hitta på idag, kanske göra etiketter till pillerburkar eller liknande. Därefter är de lite engelska och webdes.
Efter skolan är det som vanligt raka vägen till jobbet. Nu har E kommit tillbaka från sin semester, så då kommer allt vara som vanligt på jobbet oxå. Har bestämt mig för att jag ska försöka bli klar med helgschemat idag, gäller bara att jag får tag på all extrapersonal. En del av dom brukar ju vara aningen svåra att få tag på, och när de väl svarar så har de ingen aning om de kan eller inte kan jobba. Ibland älskar jag verkligen mitt jobb! ;p
Aja, jag ska väl inte klaga, jag tackade ju inte nej när dom erbjöd mig tjänsten. Och har fått flera erbjudanden sen dess från andra företag, som jag tackat nej till då jag i de stora hela trivs på mitt jobb :)

Täby Järn = Taby Iron ;)
så där har ni svaret på gåtan över mitt namn :p

image166

God natt!

Får ta o säga grattis till mig själv! Idag har jag både slagit personligt rekord i unika besökare och "alla sidvisningar". Tänker inte ta upp vad de rör sig om för siffror, för de är så fjantigt små siffror mot höjdarna. :p Men känns ändå bra, då jag sett en stigande tabell den senaste månaden. Om några år kanske jag är uppe bland höjdarna, vem vet ;p

Nu ska jag iaf sova, så god natt och sov så gott!

Skärgården!

Kan inte denna trista, sega vår ta slut nu och de blir sommar!
Vill ut i skärgården och sitta på en klippa och se solnedgången, inte sitta på mitt rum och se utetermometern stå på 6 grader!

image164

image165

Ananas

Maten i hundburken var slut, så fick gå ner och hämta mera åt honom i matkällaren. Passade samtidigt på att ta upp lite efterrätt åt mig själv.
Ananas är aldrig fel ;)

image163

Snart är sommaren här...

Tänka, tänka, tänka. Söka, söka, söka. Läsa, läsa, läsa, Fundera, fundera, fundera.

Jag har nu läst min religionsläxa. Har ni nån gång känt när ni läst läxa att ni inte kan koncentrera er på de, utan istället hela tiden har annat i huvudet!? Så var de för mig idag, undra hur många procent av de 25sidorna som egentligen fastnade i min skalle :p

Det som istället har flugit runt i mitt huvud är olika planer på hur man kan lägga upp en rolig helg för instruktörsgänget. Snart drar seglingssäsongen igång. Redan om någon vecka ska vi som håller i de ha ett möte. Och efter påsk sätter de igång med möten med alla instruktörer, föräldramöten, vårrustning och i slutet av april är det första gången vi får hälsa på alla barn och ungdomar vi ska ha under våren.

För att få ihop instruktörsgänget lite extra funderar jag nu på om man ska planera nån helhelg, att antingen dra på nån teambilding. Eller kanske bara ut och tälta på någon ö i vår vackra skärgård. Tror det kan bli grymt kul. Dock har jag för tillfället glömt bort vad vi har avsatt i pengar för sånt här. Men ska ta o leta upp årsbudgeten och sedan söka vidare på nått på internet. :)

Kanske någon som har någon ide?

image161

Humortimme del 12

Haha. Lite trött idag, men hoppas min humor inte är allt för fålig idag ;p

Pac-man

Tetris

Klart

Ja då var man hemma igen. Lyckades få ner två av instruktörerna att hjälpa till och lyfta båten. Och sedan hade J från Kronan boats med sig en kille som kunde hjälpa till oxå. Så allt löste sig. Blev extra glad när han sa att båten inte behövde köras ner till västkusten för att lagas, utan att han kunde göra de på plats. Däremot hittade vi en skada på en av de andra båtarna. Så blev vilket fall en båt som ska ner till Marstrand på lagning :s

Nu sitter jag i min soffa igen med datorn i knät och en hund som vilar bredvid mig. :)

image160

HJÄLP

Ibland vill man ju bara slå ihjäl nån. M gav mig sitt nr idag. Han ska nämligen vara med och hjälpa till att lasta på båten som ska in på lagning.
Vi ska vara nere i hamnen om 30 minuter och jag har fortfarande inte fått tag på M, då han gett mig fel nr.
Så nu vet jag inte riktigt vad jag ska ta mig till. Vi klarar inte av att lasta på den på 3pers, framförallt inte när jag har extra ont just nu :s

Någon som kan hjälpa till! (A) ;)

Schema

Har skrivit ett och annat om mitt schema, med håltimmar och liknande. Tänkte att jag skulle lägga upp hur mitt schema ser ut i vanliga fall och hur det ser ut denna vecka. Så får ni se vad jag menar :p

Mitt vanliga schema
image158

Veckans schema

image159

En lektion

Jaha, då har man slutat. Hade bara en riktig lektion i skolan idag. Och det var Arbetsmiljö och säkerhet. Efter den lektionen slängde vi i oss lite mat. För en gång skull var det inte fiskpinnar ;p Idag var det istället pyttipanna.
När vi efter en timmes lunch kom till svenskan fick vi veta att vi om vi ville kunde jobba med arbetet hemma. Religionen som vi brukar ha på tisdagar utgick, för läraren är bortrest och idrotten fick man närvara på om man ville. De som inte närvarade ska ha med sig en lapp nästa gång från de gym, eller om man gick promenad, med lapp från förälder på att man gjort de.

Så nu sitter man hemma och vet inte vad man ska göra. Om några timmar ringer väl han från Krona Boats och undrar när han kan hämta båten. Attans att jag inte har hans nr, så kunde man få de överstökat. Aja, det blir väl tv eller nått nu :)

God morgon

God morgon!
Varit en dålig natt, har haft ont i rygg o nacke hela tiden, och därmed sovit dåligt.
Men är lite utvilad iaf.
Dagens schema är först skola. Någon gång under dagen kommer även en kille från Krona Boats ringa. De ska komma och hämta en båt från klubben som ska in på lagning. Får ta o ringa in lite bärkraft fall vi ska få upp den på släpet. Kan ju själv inte bära något i de skick jag är nu. Men men, de löser sig säkert, MB har redan anmält sig att han kan, och sedan ska jag snacka med R och MA om de kan komma och hjälpa till lite oxå.

Utöver skola och lämna båt tror jag inte att det står mycket på mitt schema för denna tisdag. Lite läxläsning, men de går snabbt (så länge jag inte somnar, som jag brukar :p )

Lofsdalen del 5

Dags för ännu en del i Lofsdalsserien ;)

Förra delen tog slut på fredagskvällen, så då får väl denna börja på lördagen ;)
Var lift mer eller mindre hela dagen för min del. Lift på olika ställen, lyssna på musik, läsa tidning och titta på en tävling, i fullt solsken. Och de får man betalt för! Ibland har man de ju bra :p Dock gjorde MC världens miss, då han skulle byta av mig och MN så vi kunde få lunch. Detta resulterar i att jag och MN får ungefär 15min lunch var under arbetsdagen :p

På kvällen hade O (chef över lofsdalen) bjudit in hela gänget på middag på anläggningens restaurang. Tror vi va runt 25st, inte riktigt alla som kom. Va en trevlig middag med mycket prat och mat. Det som serverades var en stor mexikansk buffé. Så nog blev man mätt. Jag åt två stora portioner, Jo 3st och J 4st, förstod inte hur de orkade, men de gjorde de :p Under middagen filosoferades de även vidare på om JL hade tomten boendes under sin diskbänk eller inte (en unge i skidskolan som påstått de :p ). Vi kom underfund med att han nog inte hade alla kameler i skafferiet ;)

När middagen var slut begav en del av oss sig ner till personalbostäderna. Där blev det ännu mer prat, lite dricka och tv. Jag och MN fick även en påse godis var av MC som förlåt för den missade lunchen. Hehe, du är fan bäst MC! ;)
Vid 1tiden begav sig några ner till lokala stället, men jag bestämde mig för att dra mig hem till sängen istället. Så jag skulle orka upp på söndagen och kunna åka lite skidor innan jag skulle sätta mig i bilen hem till Sthlm.

 F och MC blev övertygade om att de var tvillingar ;)
 Konstig M och glad J
 En JL med tomtar under diskbänken, och sedan L, MC och M
 En sjuk ock trött C men ändå glad :)
 En mätt J

Ny bakgrund

Sådär, hoppas ni inte blir yra av denna bakggrund ;)

Vår

Jupp, tro de eller ej. Men när jag cyklade till sjukgymnasten idag såg jag något som jag inte trodde jag skulle få se förens om några veckor. De hade påbörjat att soppa gångvägen som jag cyklar på. Ett tecken på att de tror att våren är här för att stanna nu! :)

Va kul för några veckor sedan, när de konstaterade att i södra Sverige hade man ingen årstid. Det hade aldrig uppfyllt kraven för att bli vinter. Inte heller hade de varit varmt tillräckligt länge för att få vara vår. Och höst får det bara vara till ett visst datum i januari. Undra om de fortfarande inte har någon årstid!? :p

Humortimme del 11

Haha, man kan ha kul åt lite ;p
Sökte på soppbil och så fick man träff på de här ;p

PS. vet att de stavas 'sopbil', men ibland skriver man fel ;)

Aftonbladet

Sammanfattning

Dagarna rinner bort utan att man hinner göra något.
Hade en lektion idag. Resten av tiden i skolan satt jag och jobbade med olika arbeten så jag ska slippa lektioner framöver, alltid skönt o ligga före ;)
När jag väl kom hem åt jag lite lasagne för tredje dagen i rad :p  För att sedan sätta sig o läsa lite religion. Lyckades somna så jag nästa kom för sent till sjukgymnasten. Men han som tur va i tid.
Efter jag kom hem från sjukgymnasten läste jag klart det sista, utan att somna denna gång :p
Och just nu sitter jag med datorn i knät men ska bege mig ut med hunden i mörkret.

PS. shit vad jag skriver sammanfattningarna för mina dagar kort nu för tiden :p

Måndag morgon

God morgon på er! Ny morgon, ny vecka, ny trötthet ;) Är som vanligt uppe i god tid, och sitter nu i princip färdig på sängen med datorn i knät och lyssnar på musik :)
Kom på nyss när jag tittade på schemat att vi kommer få en extra håltimme den här veckan och att vår redan längsta håltimme den här veckan kommer växa och bli 4timmar lång. Jag har SÅ bra schema :p

Dagen är nog ganska lugn för min del. Ser väl ut som en vanlig måndag med lite skola och lite sjukgymnast, och resten av tiden blir det väl plugg och dator.

blogg

Kan meddela alla er som vill att jag ska byta bakgrund, att det är något cp med blogg.se just som gör att det inte går byta. Har testat att byta kod i inställningarna o allt. Men inget reagerar just nu :p
Så får testa imorn igen ;)

Råttan Getrud

Hur kan en så fet liten kötbulle till "råtta" med knappt några ben eller liknande, och dessutom vid namnet Getrud (eller de är iaf vad jag kallar den :p ). Ta sig först upp på huset och sedan i den där hängmattan!? :o :p


image152

Båtmässan

Upp tidigt i morse var vad som gällde för min del. Klockan 9,15, precis som sagt, stod jag och ringde på C's dörr. Snacka om att hon blev chockad när jag hade en present med sig. Man kan ju inte träffa nån som fyller på utan att ge nått litet, iaf klarar inte jag de :p
Efter de satte vi oss i bilen för att rulla mot Älvsjö. Jag hade sagt till C att föreläsningen/mötet nog skulle vara i 1½ timme. Men efter 3½ timme bestämde arrangörerna sig för att avrunda. Var alla stora diskussioner på de olika punkterna som tog tid :p Men både jag och C kände att vi fått ut en hel del av den, som vi ska föra med oss om hur vi ska driva seglingen vidare :)
När vi väl lyckats ta oss från föreläsningshallarna var C lagom hungrig, så de fick blir lite mat. C åt nån god räcksmörgås (eller den såg iaf god ut :) )  och jag åt nån ost och skink baguette. Min mat vet jag iaf var god ;) När lunchen var nere i våra magar var det bara att påbörja avbetningen av de fyra hallarna med båtar och tillbehör. Tror aldrig att jag gjort de så snabbt :p Tog nog inte mycket mer än 2 timmar innan vi tittat igenom allt och hunnit få erbjudande om att komma ut och provsegla C55 under våren. Verkar vara en grymt rolig båt, dock aningen dyr. Men ska blir sjukt roligt att få testa den. Blir väl nån gång i april :)

Det är väl min dag i korta drag ;)
image151

Nytt!

Konstaterade igår att min gamla "vinterhimmel" var passé. Så passade på att göra en som var lite mer vår/sommar över. Vilket ressulterade i detta. Får se hur länge jag behåller de här utseendet. Är inte 100% nöjd med bakgrunden. Men men. Lite förnying är alltid skönt :)


Råttor

Alltid lyckas man klanta till de på ett eller annat sätt. Ber om ursäkt för de. Förlåt!

Har haft en väldigt trevlig kväll med sällskap på msn, och även hälsat lite på "råttorna" som vi fått  "äran" att ta hand om. Det är vår småkusiners marsvin. Lilltjejen hatar när man kallar dem för råttor, och vad tror ni då att vi snälla kusiner gör ;)

Förlåt än en gång L!


Kanske inte så lätt att se. Men råttorna finns på bilden ;)
image150

Båtmässa

Ja då sitter man framför tvn och har datorn i knä. Surt att det inte ska vara nå inne på msn att prata med. Men kanske kommer in lite senare när folk börjar ramla hem från olika fester :)
själv är de hemmakväll för man inte orkar ut och ska upp tidigt imorn. Då  är de möte med stockholms seglarförbund och sedan båtmässa med C :)

Snart mat!

Dagen har flutit på som alla dagar gör. Och det har varit jobb, tel och dator som gällt under dagen.
Fick en riktigt rolig kommentar av en egelsman som var inne på jobbet idag. Han sa att jag pratade väldigt bra engelska och undrade om jag gick nått språkinriktat i skolan för att prata så bra (fast han sa de så klart på engelska :p ). Sånt är kul att höra, framförallt när man sökt jobb utomlands :D

Har oxå hunnit plocka ihop lite låtar till en ny skiva jag ska bränna för att ha i bilen. Kände att de behövdes lite nytt :p

Nu är det snart middag oxå, blir lassagne. Riktigt gott! :)

Grafkom

På varje onsdagsmorgon och fredagseftermidda har jag grafisk kommunikation. Det är en riktigt rolig lektion och man lär sig lite all möjligt om hur man kan kommuniciera grafiskt. Nu har vi gjort askar för medicin (eller jag och S har gjort de, vi ligger typ 4lektioner före alla andra :p )

image149

Lördag morgon

God morgon på er allihopa!
självklart är det dåligt väder när jag äntligen har tid att vara ute lite. Ska visserligen jobba fram till klockan tre idag. Men har märkt att det är ljust ute fram till klockan sex nu :) Aja, jag vet ändå inte vad jag ska göra ute, så det är väl lika bra att jag jobbar och det är dåligt väder :p

Satt igår kväll och skrev ihop en liten fin inköpslista. Det är inte så lång tid innan man kan börja sjösätta. Och jag har en hel del kvar att göra med båten. Den är ju idag bara ett skrov som ligger under pressen, och en styrkonsol i boden. Lyckades komma upp i en inte allt för bekväm inköpssumma :p Men det är väl sånt man får räkna med som båtägare. Dessutom kommer jag kunna få de en del billigare då jag känner massa personer innopm branchen som kan fixa bra pris åt mig :)

Snart dax för en underbar sommar!


(Skärgårdsbilder från gångna sommaren)
image145

image147

image148

Ut med hunden

Dagen är avklarad, skolan är slut, besöket hos sjukgymnasten är över, och mamma och syrran har åkt ner till gbg för slutspel. Blir en grabbhelg här hemma, då syrran o mamma inte kommer hem förens söndag kväll. Dock är jag väl hemma lite lite som alltid på helgerna. Imorn är det nämligen jobb som gäller. Och mer eller mindre hela söndagen är det båtmässa och föredrag på schemat.

Så ser min helg ut i korthet. Ska bli en rolig helg. Var hela 5månader sedan senaste båtmässan ;)


PS. min kusin M har fått praoplats på mitt jobb. Ska bli kul att se hur han sköter sig. Man får ju vara handledare för honom. Så får vi se om han lyder mina ordrar :p

Nu ska jag ut med hunden. Ha de!

Håltimme

Ja, som vanligt sitter jag på håltimme. Skolan ÄR kul :p
Aja, har hunnit göra en del arbete, så slipper jobba lite i helgen.

Beställde föresten en ny kamera igår. Hoppas jag hinner få den innan påsk. Det stod att leveranstid var 7-10dagar. Så borde precis hinna anlända, men man vet ju aldrig med svenska posten. Ser iaf fram emot när jag får den :)

Är riktigt vårväder ute idag, varmt, sol och inte ett moln på himmelen. Snart kan man nog böja jobba på båten! :)

Vår!

Den sköna sömnen man får på fredagsmornar är nu över, och jag sitter i sängen färdig att bege mig till skolan snart. Riktigt vårväder idag, kanske inte att temperaturen på 3,5grader säger de, men solen står ensam på den blå himmelen. Dagens schema ser ut som följande, först är det skola i några timmar. Eller har bara två lektioner, men ett hål mellan dom (som vanligt :p ). Efter skolan hade jag tänkt hinna förbi en timme hos sjukgymnasten. Och avsluta dagen sedan med att träffa L. Var evigheter sedan vi sågs sist, brukar bli uppehåll på vintern, fråga mig inte varför :p Men men, vi ska iaf ses, så kanske de blir en filmkväll eller liknande.  :)

Självklart ska jag tränga in lite bloggskrivande under dagen oxå ;)

Lofsdalen del 4

Ja då var det dags för en ny del! :)
Avslutade senaste delen med torsdag kväll, så får väl börja med fredag nu då ;)

Fredagen var det upp lika tidigt som alla andra dagar. Men eftersom det här var första dagen utan gruppskidskola, så hade jag inte 100% koll på vad som skulle göras. I vanliga fall började vi 9,30 med lektioner, och satte igång att fixa allt inför redan 8,45. Så 8,50 tänker jag att det är hellugnt. Klockan 8,58 ringer JL och undrar varför liften inte öppnat. Varpå jag får springa upp till den, för att klockan 9,00 starta liften.
  Sedan spenderar jag hela förmiddagen i liften. Efter en god lunch är det sedan dags för lite privatlektioner, som fint flyter på.  (Privat är mycket roligare än grupp ;)  ) För att sedan avsluta skiddagen med att vara utklädd till Lofsdalens maskot 'Loffe'. Nog för att det kan vara väldigt varmt att vara i den där j*vla björnen! Men kom på en bra grej med att vara honom, utöver alla barnkramar fick man krama massa snygga tjejer ;p


Får ta o hoppa tillbaka några dagar...
I tisdags efter att backarna hade stängt och mörkret hade anlänt var det på med fullt ställ, och vanliga skor. Det var dags för fotboll. Vi blev 10st ur personalen som orkade oss dit. Och det blev en hård match med mycket mål. Självklart spårade de ur lite mot slutet och blev allt hårdare spel, men de gör inte så mycket när man spelar med snö som underlag :p
  Denna fotboll var som uppvärmning för de riktiga. En turnering som en skola i Sveg anordnat. Vi var 4 lag ur personalen i Lofsdalen som var med. Och totalt var det 10 lag med i turneringen.
  Så på fredagen efter att varit Loffe var det bara packa in sig i bilarna för 1timmes resa mot Sveg. JL hade till och med beställt fulla matchställ, så vi iaf såg proffsiga ut. Sedan om vi var det eller inte går väl att diskutera :p Men vi hördes iaf som en riktig hejaklack när vi satt på läktaren och sjöng våra hejaramsor och hatramsor! :p Tyvärr orkade min nacke inte med så många matcher utan jag fick sitta och heja på istället.
  Men det var vilket fall en rolig kväll/natt, som slutade på statoil i Sveg för inhandling av proviant hem till Lofsdalen igen :p

Blå var ett av våra lag
 Loffe följde så klart med och hejade! ;)
 En slut JL :p
 Trött Je?
 Glad F och galen S! :p

Torsdag

Då har eftermiddagen passerat. Den har mest beståt av biltvättning, både in och utvändig :p
Men kan försäkra er om att de behövdes. Efter hemresan från lofsdalen var den knappt igenkännbar pga all smuts!

Han även ta kort på lite fina blommor som börjat sticka upp allt mer utanför huset :)
image137

image139

Skola

Jahap, då sitter man på lektion i skolan då :p
Har redan haft min fina håltimme och jag har hunnit svara på många av era kommentarer och läsa en del av era bloggar :)
Alltid lika kul att läsa vad andra har för sig och tänker och tycker. Fortsätt skriva, så fotsätter jag läsa! :)

När jag kommer hem idag ska jag försöka spola av bilden lite. Den har typ 2mm smut på lacken, och då skojar jag inte! :p

Efter de så lovar jag att fortsätta skriva i bloggen och fortsätta med Lofsdals serien.

Ha en bra dag!

3 månader

God morogn på er!
I eftermidda kommer jag sätta igång och skriva ordentligt igen. Är just nu bara inne för att kolla till min mail. Ska ta o stänga av datorn igen och fortsätta plugga till provet som jag ska skriva om en timme.
Era kommentarer svarar jag på senare idag. Mycket möjligt att jag gör de under håltimmen jag har idag. Idag är en sån dag då hålet är på 2½timme. Ibland kan man ju bli lite sur på schemaläggaren :s :p

PS. Nu är de bara 3månader kvar! Igår fick jag studentmössan! :D

God natt

Tack för att ni läser och kommenterar även fast jag varit så seg idag. Har haft fullt upp hela dagen. Och nu ska jag försöka vila nacke, rygg ( och hjärnan) lite, så man är piggare imorn.

Ha de bäst alla!
 
PS. Svarar kommentare imorn.

5/3 2008

God morgon på er allihopa. Hoppas att ni sovit bra. Själv har jag ont i nacken och ryggen. Får se hur jag klarar dagen. Har ju dessutom jobb efter skolan, och sedan ska jag iväg till min kusin och hjälpa honom lite.
För att sedan komma hem till massa plugg, har prov imorn :s

Hoppas att de inte blir så svårt, har nämligen inte hunnit plugga så mycket än. Så det blir nog inte så mycket dator idag för min del.

Men den som lever får se ;)

Lofsdalen del 3

Torsdagen som var den sista gruppskidskole dagen avslutades med att större delen ur instruktörsgänget gick ut på kvällen och firade att veckan var "över" :p

Påbörjade kvällen med lite förfest i personalbostäderna för att sedan ta sig ner till Trapper. Tro de eller ej, men vi lyckades klämma in oss 8 personer med stora vinterjackor, i en gammal Ford escort. Var lite lätt trångt, men som tur var satt man i framsätet och hade enbart en person i knät :p
  På Trapper stötte man på lite olika folk, bland annat hade jag ett längre samtal med två från västerås, riktigt trevliga personer, kommer dock inte ihåg va de hette :p Vid tvåtiden bestämde sig jag och Je för att bege oss hem igen, hade ju trots allt jobb på fredagen oxå. Det blev att gå hem, vilket var ganska skönt, och man han kvickna till lite på vägen hem oxå :)


Ber om ursäkt för dålig kvalité på bilderna. De är tagna med mobil.

 R tittar på vad? :p
 M har somnat?
 C och J (ingen av de tidigare nämnda 'J' ;p  )
 "kan F dricka?!"
 "Vi hänger på låset" :p

Fiskpinnar

Fiskpinnar.
Går man i skolan har man garanterat fått testa på denna maträtt. Om det sedan heter fiskpinnar, fiskpanetter, fiskbitar, stekt fisk eller nått annat spelar ingen större roll. Det är bara för att man inte ska kunna säg "det här fick vi förra vecka, och veckan innan de, och den innan de oxå!"

Idag har jag iaf ätit fiskpinnar två gånger om. Först i skolan med något som de kallar för potatismos, som egentligen är pulvermos. Och sedan hemma med riktigt potatismos. De man fiskpinnar man får hemma är 20 gånger godare, då de har en fast form, och inte består av en enda gegga som kostar max 30öre att tillverka.

Men men. Får väl stå ut med fiskpinnar en gång i veckan, i tre månader till (12 gånger till). Sedan blir det lite riktig kost, kanske köttbullar :p

Lofsdalen del 2

Då var det dags att fortsätta med denna serie, antingen ni vill eller inte ;)

Under första kvällen hade även J anlänt och flyttat in som granne, riktigt trevlig tjej som jobbat några år innan i Lofsdalen. (har konstaterat att det blir många olika 'J' i denna serie :p därför får min chef heta JL, min rumskompis Je och granntjejen bara J ;) ) 
Dag två, som även skulle bli första riktiga skidskoledagen började bra. Lite frukost i magen och sedan rullade vi iväg till backarna. Hela anläggningen hade på morgonen ett möte där de berättades om hur mycket folk som var beräknade att komma under veckan, och olika viktiga punkter att tänka på. Efter det stora mötet var det ett mindre för enbart skidskolan. Vi var 18 instruktörer, varav vi var två stycken som enbart var uppe under v9. Vi fick nu veta vad vi skulle ha för grupper under "grupp-skidskolan". Mina grupper var 2st knatte fortsättning, 1 barn nybörjare och 1 barn fortsättning. Och i varje grupp var det mellan 6 och 9 ungar.
  Dålig på namn som jag är, var jag chockad när jag efter första avklarade dagen konstaterade att jag lyckats lära mig namnen på alla i 3 av mina grupper :p

Under de fyra dagarna (mån-tor) som gruppskidskolan pågick hade jag väldigt roligt, och det var roligt att se barnen sedan ute i backarna, åkandes och öva på saker vi övat på tidigare under dagen. Och även se hur duktiga de blev. Sedan av någon konstig anledning blev min "köttbulle-ramsa" väldigt populär i grupperna. (Åt köttbullar tre dagar i rad, först till middag, och sedan två lunchlådor i rad, varpå jag hittade på en ramsa, som jag sedan körde för barnen :p ) Så nog hördes de när mina grupper kom åkandes ner för backarna ;)

image130

image129

Snart så...

Kommer dröja lite till innan jag skriver nått lite mer givande inlägg ;)
Min dag har iaf varit bra hittills. Men nu måste jag först ut med hunden och sedan ska jag plugga i minst 2½ timme. Efter det blir de nog lite dator :)

+ Nytt inlägg

God morgon på er allihopa. Nu sitter jag och väntar för att om ett litet tag dra mig till skolan. Alla andra har redan dragit iväg till jobb och skolor, förutom ena brodern som fortfarande ligger klubbad i sin säng :p

Dagen ser bra ut. Sol och inte ett moln på himmelen. Dock går jag i skolan till strax före fyra. Men överlever nog ändå ;) När jag kommer hem igen ska jag skriva vidare lite på Lofsdalen serien. Ska försöka beta av minst två dager idag :)

Nu kommer jag inte på nått mer att skriva så nu blir det att klicka på [Spara & publicera]

Ha en bra dag!


Humortimme del 10

Passar på att dra till med en humortimme till när jag ändå är i farten ;)
Den här gången med lite filmklipp (som vanligt ;) )
Har missat de tre senaste melodifestivalerna, men nu sett alla Gustafsson-klipp på youtube, och här kommer de :p


Linköping
Västerås
Karlskrona

O så slänger jag in en dikt jag hittat av honom på internet oxå :p

Bästa busstrafiken här på swe

Ni är alla en människoras av sämsta kvalité

En stackars pojke i tårar, I sin brors gamla kläder

Lämnad att dö i vårt iskalla väder

Som ni glatt ger en böter, Med självbelåtna flin

800 spänn, era jävla svin

kontrollanter och lapplisor jag hoppas ni försvinner

bakom era ryggar vajar handens längsta finger

erat jobb är så trist så att tiden står stilla

hoppas lönen är kass och att frun luktar illa

man mår illa och får kväljningar av att se er på stan

jag hoppas ni får magsjuka och fula barn

ni ska pissa i motvind och stryk ska ni ha

jag hoppas ni inte får någon tårta på er födelseda

ni är värdelösa kreatur som är svårt att hata mer

barnen i afrika tycker synd om er

ingen tycker om er, inte ens era föräldrar

må västra vi brinna i helvetets eldar

ha de gött! Hej!

Humortimme del 9


Sydsvenska Dagbladet:
   

Våldtäktsman dömd till 2 år i Eslöv
(Fy för att tillbringa 2 år i Eslöv!)

21-åringen anhölls misstänkt för grov stöld av åklagare.
(Åklagare är hett eftertraktade på Svarta börsen har jag hört!)

Nordvästra Skånes Tidningar:

Mannen dog medan kvinnan avled.
(Och skillnaden är...?!)

Örebrokuriren:

Gynekolog hittade knarkgömma.
(Var undrar man genast?!)

Svenska Dagbladet:

Färre gökar i södra Sverige.
(Vilket låter märkligt med tanke på hur många barn som fötts hittills i år!)

Ingen av de omkomna hade livshotande skador
(Istället dog de av...??)

Upsala Nya Tidning:

Högsta Domstolen prövar manlig omskärelse.
(Tur att man inte är anställd där...)

Bergslagsposten:

Inga spår efter skidåkare.
(Han måste ha flugit fram)

Huset som brann ned till grunden blev totalförstört.
(Nähä...?)

Ölandsbladet:

Mindre poliser till Borgholm.
(Vad är maxlängden?)

Helsingborgs Dagblad:

Vi skriver alt dåligare.
(Det jör vi vel inte!)

Dagens Nyheter:

Audis dieselversion av A8 imponerar med sin låga bensinförbrukning.
(Inte undra på!!)

Expressen:

Svältdöd blir vardagsmat.
(Vad blir då festmat?)

Dagen:

Lam pojke bortsprungen.
(Hur lam var han egentligen?)

Aftonbladet:

Arbetslösa har rätt till dagisplats.
(Då är de ju åtminstone sysselsatta!)

Polisen grep torsk i fiskhamnen.
(Var hittar man annars torsk?)

Storgråtande bedyrade den 30-åriga porrstjärnan sin oskuld.
(Yeah right!)

Östersundsposten:

Krockade med älg på motorcykel.
(Åker älgar motorcykel...?)

Metro:

Yrkesmördare misstänkt för mord.
(Vadå, han gjorde ju bara sitt jobb!!)

Tre greps för våldtäkt på Finlandsfärja.
(Hur stor är sannolikheten att det finns TRE män som tänder på Finlandsfärjor??)


Köttbullar

Haha, A var här idag när middagen serverades. Blev jag, A och syrran som åt. Pappa skulle iväg och simma, mamma är iväg på nått event ikväll, ena brodern var på bandy, och den andra vet jag inte :p Men iaf så serverades det köttbullar, korv och pasta. Tydligen är köttbullar A's favoriträtt och hon berättade om hur hon ätit massa köttbullar när hon var på ikea en gång. Detta resulterade i att jag och A började tävla mot varandra. Men vid 17 st var, bestämde vi oss för att vi skulle stanna på oavgjort. Hon skulle trots allt på träning sen, och jag började känna mig full i magen (även om jag inte sa de ;p ).

Men men, 17 köttbullar, massa spagetti, ketchup och några glas mjölk, det är en del ;)

Lofsdalen del 1

Jaha, då är det alltså dags att sätta igång med Lofsdals serien. Och för att inte missa något har jag tänkt att ta de dag för dag, med lite bilder och liknande, så ska jag nog inte glömma något, men kan inte lova ;)

Det började alltså på lördagen. Ett tag innan stängning på jobbet, kom P och M förbi och tittade in. P hade aldrig varit i den nya butiken, och var mäkta imponerad. När jag väl kom hem var p och M där och pratade med mamma. Jag slängde snabbt ihop de sista jag hade, för att sedan kunna packa in mig och M i bilen. Skulle ju skjutsa honom till Sälen.
  M hade ganska mycket godis med sig, så han gjorde ett godisfack av ett av facken i mittkonsolen i bilen. Det ända problemet med de "godisfacket" var väl att vi glömde de öppet en gång när jag behövde göra en någorlunda hård inbromsning, vilket resulterade i att hela bilen fylldes med godis :p Annars gick resan upp bra. När jag väl hade lämnat M i Sälen blev det istäckta vägar och snöstorm, men det gick ganska bra ändå, då jag var ensam på vägarna.
  Halv tolv på natten ringde jag Jo och berättade att jag bara hade 5min kvar innan jag skulle komma till Lofsdalen. Vid ica mötte han mig och visade vägen till Tallbacken där jag och en annan kille skulle dela en 4bäddsstuga. Je var vaken när vi kom, och hälsade mig välkommen.

Första riktiga dagen började tidigt och vi begav oss till anläggningen där jag fick ut min utrustning, i form av kläder, skidor, hjälm, stavar, goggles, liftkort och lite annat. Solen lös fint och inte ett moln på himmeln. Förmiddagen bestod av en rundtur i systemet med en annan skidlärare. Och på eftermiddagen följde jag med F när han hade lite privatlektioner. Två av lektionerna delade han även upp deltagarna och jag fick mina egna smågrupper att ta hand om. Så var mina första lektioner avklarade ;)

image128

Håltimme

Då sitter man i skolan på håltimme igen, som vanligt ;)

När jag kommer hem från skolan och har tillgång till lite bilder och liknande så sätter Lofsdalen serien igenång :) Men innan dess ska jag ha en lektion till, och så ska jag till sjukgymnasten (behövs verkligen efter denna vecka :/ )


Ni får alltså hålla er lite till innan ni får höra om min sköna vecka ;)  antingen ni vill eller inte ;p

Ha de!


Hemma

Hej igen! :)

Nu är jag tillbaka i Stockholm och framför datorn. Min vecka har varit helt grymm! :) Massa jobb, massa skidor, massa snö, massa nya vänner. Dock har jag inte hunnit plugga något under veckan, och jag har prov imorn. Så ska sätta mig med de nu. Kommer skapa en Lofsdalen serie, med start imorn.

Nu ska jag plugga. Ha de, så hörs vi imorn igen!

PS. svarar på alla kommentarer imorn oxå


RSS 2.0