Mr G

Finns det en skönare lärare än G på skolan?! I dag hade vi som vanligt småföretagande med honom, som näst sista lektion innan helg. Även fast han har dragit alla sina skämt tidigare är de fortfarande lika roligt när han frågar var Abdullah är (en av de icke svenska killarna i gruppen, och hans namn börjar på A. G har förklarat att han kallar honom Abdullah för att han ser ut som en :p ). Som vanligt drog han även upp "När jag jobbade på SBA........" och att ingen ska spela Tetri Petri ( Tetris) på hans lektioner. Men idag fick vi även vet något nytt. Jag vet inte hur han kom in på de. Men på något sätt kom de fram att han stött på sin Fy-fröken i gymnasiet och fått till de. Är detta något man vill veta?! Kul hade vi i alla fall på lektionen :p

God morgon

En ny dag har kommit. Vad som händer idag har jag inte bestämt helt. De ända jag vet är att jag om ett litet tag ska till doktorn för att kolla upp min allergi, om jag nu har någon. Och på håltimmen idag ska jag till min sjukgymnast. Men efter skolan idag har jag ingen aning om vad jag ska hitta på. Är ganska trött, så det är inte omöjligt att det blir en tv-kväll, någon som vill joina?

Ulf Rahmberg

En grå dag har kommit och gått. Regn från morgon till kväll, kan det bli surare, framförallt eftersom det snöade igår kväll? Självklart blev det bilen i morse, man kan ju inte ta cykeln till skolan när det regnar. Och självklart tyckte inte syrran heller de, så hon fick skjuts. På lektion nr 2, som vi hade i 5217, där hänger nog världens mest irriterande tavla. Jag har flera gånger tänkt tanken att på något sätt se till så den inte hänger kvar. Det går inte beskriva i ord hur ful denna tavla är, men man mår verkligen dåligt av att titta på den! Till råga på allt såg jag idag att den var gjord av en svensk konstnär, Ulf Rahmberg.
Ska be någon ta kort av den nästa lektion, så resten av världen (eller iaf mina bloggläsare) kan få se den.

PS. Har inte hittat någon bra bild av pappa än, men ska leta genom lite album o liknande, så hoppas jag de kommer upp snart : )


Rivierans Guldgossar

Som jag nämnt tidigare var jag igår kväll på Cirkus och såg Rivierans Guldgossar. En riktigt bra uppsättning med skådespelare som Robert Gustavsson, Loa Falkman, Suzanne Reuter med flera.

Den handlar om två tjuvar (Gustavsson & Falkman) som bedrar kvinnor på pengar och värdesaker. Dessa två ordnar ett vad. Och den som förlorar blir tvungen att lämna landet för att "jobba" vidare i fattigare länder.

Självklart går allt snett!


Har man inte sett den tycker jag absolut att man borde se den, var riktigt rolig!


Kvällen började med att pappa kl 17,15 hämtade oss hemma, och det tog dryga timmen innan vi va i på plats pga all trafik (går annars på 20min). Väl där var mamma och min mormor. Att gå och se teatern var egentligen en 70-års present från mig och mina syskon till mormor.
När vi kom dit fick vi inte vänta länge innan den förbeställda middagen kom in. Snacka om gott!
Efter maten var det dags att gå in och ta sina platser på rad 11 parkett. På rad 7 såg vi Allan Svensson sitta, och på rad 6 satt både Lasse Berghagen och Björn Skifs.
I pausen fick vi även de två sistnämnda vid bordet bakom oss när vi åt vår efterrätt, shitt vad dom snackade :p

Kom och tänka på igår när Skifs satt bakom oss. Att en kompis i min förra klass en gång drog kommentaren (shit! Är Björn Skifs din pappa?!). Ska försöka leta upp en bild på pappa i eftermidda, från den tiden då dom var lika, så lägger jag upp den här sen :p


Onsdag 28/11

Onsdagen har snart passerat. Så vad har jag hunnit med idag? En hel skoldag har flutit på, med de vanliga lektionerna med Prane (Per-Arne), Kak-Frida och Lasse (Lennart), Haggan, och sist på dagen en lektion med Åsa. Som vanligt hade jag även den fina håltimmen mellan 13,00 och 14,45. Men han med att både åka förbi jobbet och hämta upp mina matlådor som jag glömt på Matts bord de senaste lördagarna. Efter de han jag även ner och hälsa på Totte och konstatera att Per inte var på jobbet.

Sedan blev man ju glad oxå när man kom ut efter att slutat skolan och snön bara vräker ner :D
Dock säger smhi att det ska bli plus resten av veckan :/

Om 1timme sitter jag i bilen på väg till Cirkus för att se Rivierans guldgossar, ska bli kul :)


Centralskolan

Imorn kommer det ännu ett nytt avsnitt i den helt underbara serien 'Centralskolan'. Men för att lyckas hålla er tills dess lägger jag nu upp länken till alla tidigare delar och även bonusmaterial.

Centralskolan 1

Centralskolan 2

Centralskolan 3

Centralskolan 4
________________
Bonusmeterial
Dampus

Santa Luciorna


Försökskanin del 2

Jaha, nu var de avklarat! Kom klockan 15,00 till Täby Rehab och 15,07 fick jag träffa norrlänningen, som jag har glömt vad han hette. Det började med att vi två satt ensamma och han frågade ut mig om mina besvär och liknande. Väl kvart över fick resten komma in, det var 9st i olika åldrar, som höll på att utbilda sig. Det pågick i ungefär 30minuter, då han höll på att testa olika saker på min nacke och kollade om vart annat rörligheten. Sedan behövde han inte mig längre och jag fick åka hem.

Tisdag

Ny dag nya upplevelser. Idag har det blivit vitt ute igen. Nu är de bara hoppas på att de kommer lite mer så de kan ligga kvar på vägar, träd och marken. Ska även bli skönt att snart kunna gå ut i en redan varm bil för att ta sig till skolan. Har bråttom vidare för att vara försökskanin, annars hade de blivit cykel som alla andra dagar. Dessutom har M lovat att inte vara sjuk idag, så då blir det väl en låååång lunch idag  ; )

Nytt utseende

Hej

Nu när väl bloggexperten höll på att ändra utseende passade jag på att fråga om lite hjälp. Är ganska nöjd. De ända jag stör mig på är att profilbilden inte vill hamna i mitten och att jag även vill centrera hela ramverket. Men icke sa nicke, blogg.se vill inte att jag ska lyckas med de ikväll ; )

Tack för hjälpen J (oj nu nämnde jag dig igen :p )

Försökskanin

Idag är det måndag igen och som vanligt var jag och tränade på rehab, och så hade jag även en "specialtid" hos K (Nej J specialtid är inte de du tänker på ;p ). Har nu en rörlighet på 70grader åt varje håll, mot för ett halvår sedan då jag bara hade hälften. Det tar sig!

K sa även att hon ville att jag skulle agera försökskanin imorn på en föreläsning/seminarium som en sjukgymnast från Luleå ska hålla. Det kändes inte som jag hade nått val, så imorn kl 15,15 får jag reda på vad jag utsatt mig för...

Ny skolvecka

Då är de snart dags att starta en ny skolvecka...
vaknade av mig själv klockan 7,30 och bestämde mig för att gå upp. När jag väl käkat frukost och gjort mig i ordning satte jag mig med Sweden in English, som jag kanske ska hålla muntligredovisning om idag (skulle egentligen gjort det för över en månad sedan :p ). Just nu ligger boken och några stödord mellan mig och datorn, och jag ska om 15min packa ihop allt för att idag ta cykeln till skolan.

Söndag

Efter att ha somnat vid två i natt var det klockan 10 dags att gå upp igen. En snabb frukost och göra sig i ordning, för att klockan 11 hämta farmor nere på stationen. Därefter var det vidare och hämta upp ena brodern från bandy. När hämtningar, tankning och blomköp var klart bar det av till mormor, strax söder och Trosa, där det var släktträff. Jag och pappa passade även på att gissa vilken ordning alla skulle komma, och båda spikade rätt. 1. P 2. Vi 3. A
Väl där va de mat i två omgångar, tipspromenad (som jag och A vann!) lite annat kul, för att sedan efter att varit där hela dagen åka hem efter middagen.

Nu är bara frågan om man ska plugga lite, eller duscha och sova direkt?!

Kan man bo på ett mysigare ställe??? ( tog bilden i sommras om de inte syns ; )   )


Igår kväll

Var ska vi börja För att ge svar på förra inlägget, tog jag mig igår tiden att dra in en sladd för kupévärmare. Så nu kan man när man ska ta bilen på morgonen sätta värmare på timer. : )

Efter att jag klarat av installationen i bilen bar det av till grindtorpkyrkan där man satt ihop ett event. Började med en del med omväxlande musik och film. Där efter blev det lite fik i cafét. Fick även chansen att lära känna D, väldigt trevlig kille! Under fiktiden spelade och sjöng även Terese, måste bara säga de, är de någon som är värd ett skivkontrakt så är de du! Innan fikat var slut han även en komiker köra lite standup.
När fikat var slut bar de av in i stora lokalen igen där gbg bandet Elefant hade riggat och körde en liten spelning. Klart annorlunda men mycket bra musik! Efter uppträdandet var det mening att allt skulle vara slut, så jag stannade och hjälpte till som psykiskt stöd när M o M städade ; )
Som om inte de räckte, efter ett tag gled vi in till cafét igen, där Terese med syrran satt och spelade och sjöng inför ett 30tal personer.

Klockan 02,00 var jag hemma och i säng

Tack alla medverkande för en jättetrevlig kväll

kupévärmare

Jag har aldrig saknat en kupévärmare så mycket som jag gjorde i morse när jag skulle till jobbet. Förs kommer jag samtidigt som jag ska sticka på att jag inte gjort i ordning någon matlåda, vilket resulterar i att jag får det lite stressig. På med vinterjackan och ut i bilen. Trodde jag...
Gårdagen bestod av omväxlande nederbörd med snöblandat och framåt kvällen enbart snö. Varpå natten blev helt klar och på morgonen var det -6 grader och vit mark.
Så tillbaka till historien. Självklart hade bilen bokstavligt talat fryst igen på alla sätt. Men efter lite lirkande var dörren öppen, motorn startade lika fint som alltid. Nu var det bara de där 1cm snö och under 2mm knottrig is som skulle bort från rutorna. Har aldrig varit med om en så svårskrapad ruta. Efter 10min var bakrutan ren (tack vare el-slingorna), framrutan på förarsidan var någorlunda ren, och båda sidorutorna i fram hade små titthål så jag skulle kunna se i backspeglarna.
Även när jag skulle hem från jobbet var jag tvungen att skrapa rutorna, dock gick det mycket snabbare den här gången.
Kanske dags att dra in en sladd för kupévärmare snart! ; )

100 blöta plastpåsar

Igår när jag skulle duscha för att sedan gå och lägga mig finner jag badkaret ockuperat.
Jag går och frågar mamma varför det är som det är, och det ända jag får som svar är "använd duschen där nere istället". Men då vi inte har värmegolv i den så bestämmer jag mig för att ta bort de som ockuperar badkaret, alltså massa blöta plastpåsar, som istället hamnar i en fin hög bredvid. ; )



Åvas lektionssalar

Det är ett stort mysterium. För det första, varför har källaren där ingen någonsin är nere fått heta plan 1. Det är ju två våningar under huvudentrén. Huvudentrén ligger på plan 3, vilket gör att alla klassrum på de planet börjar med siffran 3. Därefter kommer en siffra som talar om vilken byggnad man är i, stora byggnaden har siffran 2, teknik har siffran 6. Och sist kommer det två siffror som talar om klassrum, tex 3606 är en sal på teknik. Nu till den stora frågan, vad har man för lektion i 3307 (inte 100 på att de är rätt nr). Det är nämligen toaletterna bredvid våra skåp som stolt har fått lektionssals nr . Likaså har städskrubbarna salnr. Varför?

Kom nu så går vi och har lektion i 3307 xD

Lev varje dag som det vore din näst sista

Haha, M visade mig idag en ny serie filmer på youtube. Måste hålla med honom när han säger att de är bland de bästa som finns på youtube just nu! 

Ta bara citaten som
"en ugnsfast form kan väl för fasen inte brinna upp!"
"Lev varje dag som det vore din näst sista! så slipper ni göra saker som fallskärmshoppning och bungy jump"

Kolla in klippen nedan!

Centralskolan 1
Centralskolan 2
Centralskolan 3

Dyra leksaker

Kostnaderna på ens leksaker växer med åren. Jag beställde idag en packning till min ena skoter, är det möjligt att man ska behöva betala 626:- för en bit hårdpressat papper?!
Tänkte även beställa lite andra saker till projektskotern jag har, men de fick vänta till nästa lön kommit då de går på några tusen.
Mitt upp i alla skoterdels inköp håller jag oxå på med ett motorköp till min nya båt. Haha, kommer inte ha råd med några julklappar i år

Snooze

Visst kan de vara motigt att gå upp på morgonen. Men har man bara väckarklockan på högsta volym, vaknar man av en lättare chock när den ringer, och har smällt ner snooze efter redan några få sekunder. Efter ett sånt uppvaknande är det inga större problem att ta sig upp ur sängen.
Ibland undrar jag om min syster är döv. Hon kör samma teknik som jag att ha väckarklockan på högsta volym för att omöjligt kunna sova vidare. Men Likväl står den där klockradion och skriker ut musik i minst 5 minuter innan hon smäller till snooze halvt i sömnen och somnar om. Varpå klockan ringer 15minuter senare igen. Och så pågår de i minst en timme varje morgon, innan hon konstaterar att hon har försovit sig.

 Latmsaken själv!

Söt?

Vad menas exakt med ordet söt. Då jag inte hittar de i någon ordbok så får jag väl vända mig mot allmänheten, vad betyder de???
Och framförallt när kan man använda ordet?
Jag har kompisar som verkar kunna använda ordet i varje mening. "ååh vilket sött bord" "vad söt den där vågen var" "gud vilka söta skruvar". Lyssnar man på dom skulle man kunna använda ordet söt när som helst. För de har ju även sin riktiga mening "vilken söt tjej" "de här vinet var lite sött".

Ne ordet söt kommer jag aldrig förstå mig på mer än att de finns söta tjejer och sötpotatis

Inget tillsatt socker!

Jag har tillsammans med mig ena kusin funderat på vad dedär betyder. Det finns inget som säger att  'Felix Ketchup' har mer socker än 'Felix Ketchup utan tillsatt socker'. Det som står oftast är bara 'inget tillsatt socker', tillsatt sen när? Tar du ett mjölkpaket med mjölk i, och ett utan mjölk. Häller över mjölken i de tomma paketet, så kan du sedan sätta på en lapp på de tidigare tomma paketet 'inget tillsatt socker' utan att ljuga. Är de så företagen gör?


Zorro

Vad ska man säga. Pudlar sägs vara smarta, men denna dvärgpudel är nog bland de mest korkade som existerar på denna jord, och då skämtar jag inte! Att lyckas gå in i grenar och stolpar, jamar istället för skäller, vara rädd för sin matskål, gnaga på sin svans och vara rädd för katter men kaxa mot stora hundar, det är bara några av sakerna denna hund gör.

Det sjukast han gjort idag är nog att han råkade ta i lite för hårt när han skulle klia sig i huvudet med ena baktassen, vilket ledde till att de blev en redig spark i huvudet. Sedan fick han lite rester ur en burk  :p


Shit på dhej to you too

B har hela veckan gått omkring och sagt "skit på dig rackarns ballongförsäljare" till allt och alla. Så skön kommentar! Och det måste vara en av de bättre filmerna på senare tid! GÖTA KANAL 2!

http://www.youtube.com/watch?v=KBSd725Yp5U


Herman Sperman

Jadu, vad kan man säga om honom. Nog är han duktig som lärare. Men kommer man från Tibble till Åva och dessutom har en ölmage som sticker fram under den för korta tenniströjan, och byxor som har en tendens att aldrig nå hela vägen upp till midjan. Då får man stå ut med att kallas för Herman Sperman, även om man heter Henrik Sparrman

20/11

Ja nu har de gått mer eller mindre en hel dag sen senaste inlägget och det har hunnit hända en hel del.
Jag har konstaterat att min nya sjukgymnast inte är helkonstig utan bara lite mellan. Att Täbycentrumdoktorn bokat in mig fel dag. Detta gjorde att jag kom till skolan 1timme innan jag började.

Skoldagens lektioner flöt på med först 10min svenska, 50min film på religionen och sist jumpa.
Därefter var de fort hem och slänga i sig lite mat. När jag sedan satt mig vid datorn stod O plötsligt bakom mig och det var dax att åka till öppet hus...
Som bestod av lite prat med blivande ettor och deras föräldrar, för att sedan hamna hos tk's skönaste lärare och prata tjejer tillsammans med O och B  xD
För dessa två timmar fick man alltså, godis, läsk, jordnötter, en tröja, och en biobiljett.

Hörs snart igen!

Vinterkräksjukan

Jippi. Nu får man väl ta och hålla sig undan från brodern, då han tydligen har varit uppe tre gånger i natt och hängt över badkar och toaletter för att tömma sin mage. Bara hoppas på man själv slipper de!

Snart dax att dra sig till nya sjukgymnasten. Undra om de blir bättre eller sämre än förra gången...

Julsång!

Tro det eller ej! Men idag när jag var på rehab hörde jag Pogues and Kirsty Maccoll - Fairytale of New York. Vad säger du om de då J :D

Även fast snön har försvunnit och det är någon plusgrad på dagarna så är det bara 34 dagar kvar nu!

Var/När/Hur?

De ultimata frågorna!
Konstaterade just när jag pratade med en kompis att de ultimata frågorna är Var/När/Hur. Man kan ställa de i alla lägen. Oavsett vad man pratar om, håller ett samtal på att dö ut, så går det alltid ställa dessa tre frågor. Det enklaste är att de bara behövs ett ord för att ställa frågan

Pratar någon om att han ska på en resa, är det bara fråga
Vart? Jag ska till Öland
När? Jag åker ikväll
Hur? Jag flyger

Går även om man pratar om tex tjejer
Var? Dom är inte här
När? Dom är inte här just nu men kanske imorgon
Hur? (Hur en tjej är får ni läsare själva svara på )

Regel 1

Veckans första dag går mot sitt slut, bara 8 timmar kvar nu. Detta betyder även att jag snart har haft blogg i ett dygn. Och än så länge lever jag. 

För att de ska bli vettiga texter har jag tänkt sätta upp lite regler för vad jag ska skriva om. Bland annat att jag inte ska skriva om de förflutna. Men som folk säger "regler är till för att brytas". Säkert kommer jag någon gång skriva om de förflutna för att fylla ut lite. Men jag bryter inte nödvändigtvis mot min regel. I framtiden kommer de säkert skapas tidsmaskiner. Lyckas man med de, kan man resa tillbaka i tiden. Alltså när jag skriver om det förflutna kan jag säga att jag skriver om framtiden där de förflutna upplevs.

Hmm, de där blev en krånglig text, knappt så jag själv förstår den ; )


Dagens andra ämne: Två frågor utan svar...

Två stora frågor har dykt upp idag!

1: Hur mycket mjölk är nyttigt att dricka på en dag?
Har under dagen konstaterat att jag svept i mig 2liter mjölk. Nog är det gott alltid, men är de bra? Tycker då inte att de kan vara dåligt!

2: Dagens i-landsproblem
Varje dag tycker jag att jag stöter på nya (enligt mig) stora problem. Men tänker jag efter lite så är det kanske inte på det viset. Dagens stora problem konstaterade jag och J var att man alltid träffar 'e' tangenten före 'k' tangenten när man skriver ordet 'okey'. Visst är det jobbigt! Och jag är övertygad om att de är flera än jag som tycker det är jobbigt då ordet 'okey' även finns i egnelskan, och säkert nått mer språk!

Blogg?

De där med blogg är ganska nytt för mig. Läst en kompis blogg nu i några veckor och konstaterat att jag själv är värdelös på att skriva jämfört mot andra. Så varför skaffar jag då en blogg? Jadu de är en fråga jag knappt själv kan svara på. Men jag har oxå flera frågor jag inte kan svara på, och det är nog därför jag skapar denna blogg. Tror jag iaf. En fråga är till exempel om man har flera saker att skriva på bloggen, ska man lägga dessa under olika rubriker/inlägg? För visso hade jag sluppit söka svar på den frågan om jag inte skaffat blogg, men nu har jag de, och därför behöver jag ett svar. En annan anledning till att skaffa blogg är för att få ur all skit jag har i huvudet, så folk kan få känna mig helt, eller? ;p

Innan jag fått svar på detta lägger jag upp lite hur som ;)

Nu har jag sagt varför jag skaffat blogg, men varför har jag inte skaffat de tidigare? Fanns en del som talade emot oxå, så som "är inte blogg = dagbok  = nått tjejer skriver (+när lärare tvingar en)?" men bevisligen finns det många killar som bloggar. För att vara exakt tror jag de största bloggarna är killar. Till och med Uggla har blogg, sedan om de är positivt eller inte, de vet jag inte.


Aja, nu har de första raderna avverkats och kommer snart nya


RSS 2.0