Nyår

Ja då är de sista timmarna av 2007 snart räknade. Ikväll blir de att vara hos Putte, skulle haft några kompisar hemma, men de sket sig. Men men, dehär blir säkert oxå kul!

De där med nyårslöften är jag aldrig bra på att komma på eller hålla. Istället gör jag en "Att göra" lista. Istället för omöjliga saker, så sätter man upp mål på vad man ska göra, tycker de känns lättare.

 

Att göra 2008

Ta studenten?
Utbilda mig till skidlärare?
Köpa ny bil?
Besöka Tippen minst en gång?
Söka jobb utomlands?
Träffa M o S?
Hälsa på JH?
Besöka J?
Åka till KB med seglingen?
Delta i 2-krone SM?
Köra på vattnet Hägernäs-Näsbypark med snöskotern?
Gå på båtmässan med A o C?



Nu kommer jag inte på nått mer, men de kommer väl ;)

Gott nytt år!

image21

Julgran del 2

Nu när det fungerar att lägga in bilder passar jag på att lägga in bilder tillhörande "Julgran" som jag lovade tidigare ;)

OBS, skyll inte på mig för hur glittret hänger, va inte jag som gjorde den delen ;)

 

Söndag 30/12

Jag kom hem från landet igår, men drog mig för att skriva här då så mycket hade hänt senaste veckan. Så jag bestämmer mig för att om jag någon gång ska skriva om julveckan så får det bli en annan gång, nu tar jag nuet istället ;)

Inatt kom jag i säng runt halv tre. Efter alldeles för få timmar sömn ringde min väckarklocka. Det var dax att göra sig i ordning för Västeråstrippen. Klockan 9.30 satt jag bakom ratten i C's v70 och vi gav oss av mot Västerås, för att titta på en tävlingsoptimist till seglarskolan. Undra hur många gånger C bytte kanal på radion, jag tappade räkningen redan den första kvarten ;) Väl där mötte vi ägaren, som guidade oss till en lada där båten låg förvarad. Snacka om välvårdar båt, okey, att den hade några år på nacken, men så blank och fin ändå! Efter någon timme var affären klar och båten upplastad på tackräcket. På vägen hem till Stockholm passade vi på att stanna till i Solna centrum och inhandla en kamera till klubben. Nu är vart ända öre från 2007 budget slut! ;) När vi väl startade från Solna kom vi på att vi ville åka skidor, så de blev snabbt hem, lasta av båten, för att sedan hämta upp C's bror och lite skidor, för att sedan bege sig till Väsjöbacken. 100% konstsnö, men blev två timmars åkande iaf :D Nu är jag redo för Järvsö om en vecka :)

Tack för en supertrevlig dag idag C och du bidrog oxå lite på slutet R :)

För att beskriva hur Julen på landet var, lägger jag upp några bilder istället ;)

    

GOD JUL!!!

Jag har tyvärr inte fått möjligheten att säga God Jul till alla jag vill, då det är många jag inte träffar dagligen eller har telnr till. Så jag vill passa på att önska alla

God Jul!

Julgran

Igår hände mycket, men ingen dator. Skrev enk.prov som jag idag fick reda på att jag fick VG på :D Var över och sa God Jul till min morbror med familj. Fick världens huvudvärk (som fortfarande är kvar :s ). Och så kläddes julgranen :D
Då ena brodern inte var hemma och den andra var upptagen med plugg, fick det bli jag, syrran och A som klädde den.
Det hela började med att jag gick upp på vinden för att hämta allt till granen. Jag börjar med att skicka ner julgransfoten. Syrran tar emot den och konstaterar två gånger om att den är väldigt kall. Då ber jag henne titta på granfoten, varpå hon ger ifrån sig ett skrik, foten flyger upp i luften och hon bort mot stora matbordet och upp på en byrå. När jag var uppe på vinden hade jag hittat en smälld musfälla med en mus i, och "råkat" lägga den i julgransfoten. Tror inte jag skrattat så mycket på länge :p

Därefter konstaterade vi att årets gran hade lite för stor stubbe, eller var det granfoten som var för liten? I alla fall fick syrran såga tills hennes arm blev trött och lite till, medan jag och A snällt höll i granen åt henne :p

Efter mycket om och men kom granen till slut upp och prydnadskulor på. Dock till min stora besvikelse var den ena belysningen trasig, så blir till att köpa ny på vårrean ; )



Hade jag kunnat lägga upp bilder, hade jag gjort de. Men något fel på servern just nu :( kommer kanske bilder sen.


Sista dagen och prov

Jag åt frukost med M idag (För er som inte vet de så är M min ena brors flickvän sedan drygt 4år tillbaka). Hon är en av de mer pedantiska personerna jag känner, och aldrig ska de klagas och liknande. Men i alla fall. När hon kom upp i köket och vi sa godmorgon till varandra, fortsatte hon med "Om jag är trött, vad är alla normala människor då?!". Så bra uttalande M ;)

För övrigt är det nu bara en riktig skoldag kvar innan lovet. Själklart har Herman Sperman (läs om hans namn här) och lasse lagt in ett prov idag. Får nu bara hoppas på att det går bra på de som börjar om en timme.

God natt

Lite till av dagen har gått och sängen väntar nu.
Sista delen av dagen har jag bla konstaterat att det är väldigt lätt och gott att göra omelett. Senast jag gjorde det var när jag var ensam hemma i somras. Så när jag klockan 20.00 fick reda på att pappa inte skulle komma hem och laga mat var det omelett som stod högst upp på min lista. Några ägg, lite mjölk, bacon, köttbullar, gullök och lite grovmalen svartpeppar, det är gott!

Efter de har jag åter blivit påmind om att M fick en dammsugare i studentpresent, som matchade hennes gardiner och tapeter. Och tydligen står den fortfarande framme på hennes golv så man tydligt ska kunna se den :p

Utöver de har jag bara hunnit plugga lite och nu står min ena bror i köket och gör pepparkaksdeg. Ska bli gott att äta degen sen ;D

2 dagar kvar!

Jahap, vad har hänt under den gångna dagen?

Först hade vi julavslutning på grafkom, med en typ av frågesport. Mitt lag ÄGDE! Vi var i alla fall det ända laget som någon gång under tävlingen hade minuspoäng, och inte bara ett, utan två!

Efter det var de webdes. Där B förklarade för vår lärare att han tagit bort "kärringen" från bilden, precis som man skulle göra. Däremot visste B inte att "kärringen" var lärarens fru : p

Sedan var det lunch. Eller i alla fall om man tittade på schemat. Men idag var det jullunch, vilket gjorde att mattiderna blivit omlagda. Detta resulterade i att vi slapp mer eller mindre hela engelskan. Snacka om att man blev mätt på köttbullarna, skinkan, laxen, mackorna, pepparkakorna och allt de andra!

På rasten till sista lektionen åkte jag förbi jobbet och fixade min sista lön för i år och tog mig en choklad ur kaffemaskinen.

Sista lektionen Må Bra. Då fick vi tillbaka våra arbeten och prov vi gjort tidigare under terminen. Vi skulle även se sista biten av SupersizeMe. Men de gick som de gick. Tror skivan var lite väl repig. Fick oxå veta att jag fick MVG i kursen :D

Gårdagen

God morgon!

Idag när jag stod i köket och åt frukost och frös samtidigt kom jag på vad jag hade tänkt skriva om i gårdagens blogg. Det var om den j*vla idioten som mitt under vår svenskalektion kommer på iden att trycka på brandlarmsknappen. Då vår lärare har bestämt sig för att följa alla skolans utrymningsregler måste vi direkt till brandtrappan för att sedan komma ut till gräsplätten där vi ska samlas.
Och jag då som kom i god tid till lektionen och utan problem han hämta mina böcker och lämna jackan, såt nu ute i flera minusgrader med enbart en pikétröja på överkroppen.

Vid vissa tillfällen får man tänka tanken att man vill slå ihjäl någon. Och när jag stod ute i kylan igår, så kom just den tanken upp i huvudet ; )

Lampknapp

Alltså det där med minne och komma ihåg saker är inte min starka sida! Man tänker på en sak i skolan " denna sak är det perfekt att skriva om i min blogg". När man väl är hemma och sitter för att skriva saken, då kommer man inte ihåg mer än att det var något som skulle passa jätte bra här. Man har helt glömt bort de :p

Idag tänkte jag två gånger i skolan att dessa saker är perfekt att ta med i bloggen. Och tro de eller ej, men jag kommer faktiskt ihåg den ena. Det handlar om alla lysknappar som finns i skolan. Jag har åtagit som livsuppgift att kolla upp vilka som fungerar och inte. Till min stora besvikelse fungerar inte ens en tredjedel av alla knappar som sitter uppe. Inte ens i klassrummen har alla lysknappar någon funktion.
Av skolans olika delar är det högst andel fungerande knappar inne på teknik. Jag och P hittade till och med lysknappen för öppna hallen på teknik. Och detta till vår stora glädje när nästan en hel klass låg och halvsov till den sköna julbelysningen. Snacka om att det blev livat när det från att varit sovvänligt ljus, plötsligt blev jätteljust och jag och P vandrade snabbt men småleende från knappen och låtsades som inget hänt.

Nu väntar sängen, så det får bli mer text först imorn...

4 dagar kvar!

En ny dag med samma kyla. Eller det är nu bara -4 ute och kupéfläkten ska precis satt igång om timern går rätt. Så snart bär det av till skolan i en varm bil.

Jag konstaterade att mornarna för mig ser identiska ut, alla dagar i veckan utom söndagar. Väckarklockan ringer. Jag kommer snabbt upp och sätter på mig kläder. Vidare till badrummet för att skölja av ansiktet och fixa håret som står åt alla håll o kanter (OBS ansiktet står inte åt alla håll o kanter ; ) ). Därefter bär det ut i köket där jag trycker i mig ett glas yoghurt, två hårda mackor med smör och antingen salami eller leverpastej. Och ovanpå de dricker jag oxå två glas juice. Efter frukosten är det tandborsten och sedan hinner jag sitta lite vid datorn innan jag ska till skola eller jobb. Kan det bli mer enformigt?!

Men jag har oxå konstaterat att eftersom jag har det som vana att göra detta varje morgon, och inte ens behöver tänka efter vad eller hur jag ska göra något, utan det bara görs av sig själv. Hur skulle det då gå om jag försökte ändra på vanan?

God natt

Haha, läste just Jonnas blogg. Och insåg att även min blogg måste ha detta helt underbara klipp :p
Klipp

iskallt

Idag har det varit en kall dag, från morgon till kväll. Dock är de bara -5 grader utanför mitt fönster nu.
Dagen började med att jag bestämde mig för att ta bilen till skolan. Och självklart satt isen hårt på framrutan, men men, iväg kom jag. Min ena bror passade dessutom på att ta snålskjuts till täbban. Väl på skolrakan får jag se en kille från fordon som har missbedömt halkan och i 90graderskurvan åkt rakt fram och tagit med sig gångvägsskylten. Dessa fordonare borde ju inte ha körkort! ;p

Efter skolan bar det av till täbban för att inhandla en blomma i julklapp till världens bästa sjukgymnast. Som jag sedan träffade lite senare på kvällen. Efter dagens behandling hade jag en rotation på 80 och 75 grader åt vänster och höger. För två månader sedan var jag nere på ca 55-60 grader åt varje håll. Hon kan verkligen göra underverk!
Tack!!!

Dagen avslutades med att jag och pappa åkte iväg och köpte julgran. Vi hade riktat in oss på en 3½-4metersgran i år. Men fick besviket nöja oss med en på drygt 2½ meter. Vad är detta, varför tar danskarna inte hit större granar för?!


Snart lov

Känns som jag halkat lite efter och hela tiden skriver om det förflutna. Fast tänker jag efter, vad ska man skriva om annars?!
När jag vaknade upp i morse var det 18 grader i rummet och väldigt motigit att gå upp. Ännu mer avtaggad blev man när man avläste -8 på termometern utanför fönstret. Det perfekta vore -3, sol, och 40cm snö : ) Men men.
Snart sätter sista skolveckan innan lovet igång. För att på fredag avslutas, och i princip direkt sätta sig i bilen för att åka till landet.
Längtar och hoppas verkligen att S eller M kan komma och hälsa på under lovet!

Helgen

God morgon!
Gårdagen passerade och den innehöll mycket roligt. Bland annat började dagen med att jag kl 10.05 ringer och väcker O, som sedan lyckas vara på jobbet 1½timme efter vi öppnade. Duktigt jobbat grabben ; )

Lite senare på dagen kommer ML förbi och vi provkör nya skåpbilen. "Ett varv och en skarp sväng är vad man får göra". Så nu är det ett tydligt uppkört spår på vår bakgård :p Dessutom lyckas ML få motorstopp, då han glömmer kopplingen när han måste panikbromsa ; )

Efter jobbet bär det mer eller mindre direkt av till MS för glöggkväll och julbord. De andra som varit där sedan två är redan lite lulliga, men lyckas piggna till under kvällen. I övrigt består kvällen av prat, ica,  gitarrspel, mat, prat, centralskolan, prat, tv, sminkning av MS, promenad, prat. Sedan började kvällen lida mot sitt slut. Trevligt var det iaf : )

På vägen hem stannade jag till ett tag på galloppen. Vilket jag inte var ensam om att tänka på när det kommit lite snö. Vi var totalt 7bilar som gled runt i alla möjliga riktningar, otroligt att det inte blev någon touch mellan bilarna. Efter knappa timmen, då mer eller mindre alla mina dubbar flugit efter en 10varvig burnuot begav jag mig hemåt för att besöka sängen.

Och i morse vaknade jag upp till att moder pratade med polisen i telefon för några idioter lagt smällare i vår brevlåda, vilket ledt till en heldemolerad låda.


3cm

Gårdagens kväll flöt på med sömn, dator, mat, hjälpa D och sedan ännu mer sömn.
Var lagom trött efter skolveckan så jag passade på att sova några timmar i tv-soffan. Snacka om skönt. Dock lite jobbigare att somna på kvällen sen.
Medan jag åt middag kom D förbi. Hans bromsar hade tagit slut på Volvon och han hade nästan kört av när bromsverkan tagit slut. Av någon konstig anledning satt bromsklossarna fast med "insex, vilket han letat runt efter i hela sin vänskapskrets, utan resultat. Så jag hjälpte honom genom att åka till jobbet och ha lite "kvälls öppet" ;p

Nu ska jag snart till jobbet igen. Dock i en 3cm snörikare Stockholmsförort. Jupp det har kommit 3cm snö, och det är så mycket finare än den grå trista, blöta marken vi levt med i några månader nu.

GP

GP äger. Det finns inte en lektion med den mannen som är tråkig hela vägen igenom. Idag frågade han en elev om han ville ta över GP's fru. Fråga mig inte varför den frågan kom upp, men de gjorde den :p

Annars har dagen flutit på som vanligt, pratade med P och blev hälsad med "Hej min bästa segelsektions-ansvarige", visst är de så de ska låta ; )

Har inte så mycket mer att skriva, därför lägger jag in ett citat jag såg här om dagen "Om du tänker för länge på nästa steg kommer du att tillbringa livet på ett ben.". Det ligger väldigt mycket i den meningen!

2mm

Med idag är det bara 6 dagar kvar innan tre veckors ledighet kommer. Det ska bli skönt, behöver helt klart den vilan. Tråkigt bara att det fortfarande inte är någon snö, eller det är 2mm. Men det kommer väl så småningom.
Nu är det dags att stänga av dumburken, för att fixa de sista innan jag beger mig till betonghuset.


Lucia

13 december och lucia...
En kamp om jämställdhet, det är vad eleverna på ÅVA kämpar för. När man säger ordet jämställdhet, tänker de flesta på att kvinnan är förtryckt. Men har ni någonsin sett det från andra hållet, det har man i alla fall gjort på ÅVA. Dagens luciatåg bestod av ca 15 personer. 4 stjärngossar, ca 10 tärnor (varav 8 manliga tärnor), och sist en lucia. Och självklart var även lucia av manligt kön. 

Jag vet inte om jag föredrar den här sortens luciatåg, men det var en upplevelse att se i alla fall :p


Det var egentligen inte mening att min klass skulle gå på luciafirande, då vi hade rep. inför ett prov nästa vecka. Men väl efter firandet gick vi till lektionen där L satt lite halvt besviken. Dock blev vi bara 6 st av kanske 15. Vi fick idag även förklaringen till varför L är så konstig, annorlunda och surgubbig som han är. Det beror på att han tidigare i sitt liv har varit montör av mätinstrument, och varit o monterat givare på kärnkraftverket i Ringhals. Han fick nog en liten överdos av strålning där. Stakars gubbe ; p


Ikea del 2

Det finns dagar då man verkligen inte känner för att gå upp ur sängen, och idag är just en sån dag. Men som alltid så har jag lyckats ta mig upp, och är nu mer eller mindre färdig för att om 20min börja ta mig till skolan. Det blir nog en tidig kväll, så länge de inte kommer in massa trevligt folk på msn som håller en uppe :p

Vad hände igår då?
Jo direkt efter skolan åkte jag och hämtade upp C, och därefter hämtade vi upp M. På vägen ut till Barkaby var det konstant tjejprat från dom, och tro de eller ej, men jag överlevde ; ) Har väl blivit härdad, och det kan ibland vara trevligt och lite intressant att få höra/vara med och prata om sånt. Men men...
När vi väl var framme vid Ikea bar det direkt av till första våningen, och C föreslog att vi skulle gå igenom hela sortimentet, även fast hon hade en inköpslista. Men det var bara att följa order. Lagom när vi var klara med övervåningen kommer C och M på att vi behöver kontorsmateria, som de har för sig är i början på den våningen, och det går inte att gena (enligt dom) så vi går hela vägen tillbaka. Detta för att konstatera att kontorsmaterial är på undervåningen. Efter några timmar shopping på Ikea, kommer vi ut med 45 lådor i olika storlekar, förvaring för papper, magnettavlor, stolar, och en mängd andra saker.
Vid det här laget är vi ganska hungriga då klockan är 19,30, men vi bestämmer oss för att åka till Bauhaus. Så blir det shopping där i någon timme.

För att avrunda dagen åker vi till McDonalds med en fullpackad bil. Och efter tre kvart börjar vi rulla till Viggan för avlastning och sedan hemfärd.

Runt 22,30 kommer jag hem, och gör mig bara i ordning och går och slocknar i sängen. Men det var en kul dag, och jag kan hålla med M när hon sa "Det här var lätt roligare än luciavakan"!

Håltimme

Tiden går segt när man har tråkigt, eller?

När man tror att man har tråkigt, men tiden går fort, vad är de som är fel då? ;p
Har min vanliga håltimme nu, och har lånat mig en bärbar och sitter o har tråkigt ett tag nu. För att avsluta dagen med lektionen "Må Bra".
Som tur är så gör H mig sällskap. Och hon har precis lärt mig att det finns en djurgrupp som heter moderkaksdjur (tydligen är bla människan ett sånt), och att det finns däggdjur som lägger ägg. Men de sista vet jag inte riktigt om jag håller med om.
Sedan påstår H att de heter kloakdjur för de har en och samma öppning för alla avföring och sexuellt umgänge :p

Men men, nu har jag inget mer vettigt att skriva för stunden
Tjohopp

Ikea

Ny dag, nya utmaningar. Och jag skämtar inte.
Jag ska idag efter skolan iväg med C och M för att handla upp det sista i vår segelbudget. Så har fått låna vår stora bil, och ska när jag slutar åka och hämta upp dom för att sedan bege oss till Barkaby och Ikea. Som tur är lät inhandlingslistan för Ikea inte så lång när jag pratade med C igår. Men de kan väl ta tid ändå, när man är iväg och shoppar med två tjejer. Framförallt när C är med, som är förälskad i Ikea. Jag vet inte om det är tur eller inte att dom har öppet till 20,00.

Men men, blir förhoppningsvis bra. Brukar vara ganska kul att vara iväg o  fixa saker med det här gänget, så jag överlever väl idag oxå ; )

Dagen är snart slut

Dagen har flutit på och det han bli mörkt lång innan lektionerna slutade. Sista lektionen var i alla fall den efterlängtade hockeyn. Av 21personer som går i min klass, var vi enbart 10st som var med och spelade, och självklart körde vi helplan ; )
Jag ska försöka förklara hur det såg ut när klassen spelade. Tänk er 3 personer som ser ut som de aldrig gjort annat i sitt liv än åka skridskor. Och sedan 7 stycken som i princip åker en eller två gånger om året, när vi väl har det på jympan. Där har ni en perfekt bild av vår klass. Sedan om det är nått att skryta om att man lyckas göra mål när en trägubbe är målvakt, det är en annan sak. :p

Han oxå förbi jobbet, och fick se den nya bilen. Dock missade jag precis I, så får ta mig ett snack med honom om helgschemat på fredag istället.


Skridskor

Nu är det bara en timme kvar till skolan börjar, och jag kan fortfarande inte den j*vla svenskan vi ska ha förhör på. Det är inte så många sidor (kanske 20), men det är ungefär lika många författare, som man ska lära sig namn och verk. Vad tror vår Svenskalärare om oss egentligen?!

Sedan är det skridskor på idrotten, det ska bli kul : ) Det brukar bli lätt kaos efter ett tag, då alla verkligen ser ut som Bambi på hal is, och en stor klunga jagar konstant pucken. Men vad spelar det för roll, bara vi har roligt! ; D

Nalle Puh

Som jag inte haft nog med plugg i helgen. Har dessutom ett läxförhör imorn, och ett prov på onsdag. Men men, sånt är tråkigt att prata om så de lägger vi på hyllan ; )

Då jag för tillfället inte kommer på vad jag ska skriva om, väljer jag ett lätt och bra ämne, Nalle Puh. Finns det någon bok som passar alla åldrar så är det Nalle Puh. En lagom korkad björn och en väldigt feg liten gris kan göra den mest dystra dag till rolig. Jag passade på att läsa Sagan om Nalle Puh i somras under vår paddlingsvecka. Och roligare bok har jag inte läst. Snacka om att fastna i läsningen, och jag som i vanliga fall hatar att läsa böcker.
Till er som inte läst någon bok om Puh, kan jag bara säga en sak LÄS!!!

Citaten nedan är hämtad ur Sagan om Nalle Puh

"Om personen du talar med inte tycks lyssna, var tålmodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat."

"När du tittar på dina två tassar vet du, att när du har bestämt dig för vilken som är höger, kan du vara säker på att den andra är vänster."

"Titta alltid var du går. Annars kan det hända att du trampar på en bit skog som blivit utelämnad av misstag."


En kort helg!

Som vanligt var helgen alldeles för kort för att man skulle hinna med allt utan att stressa.
På jobbet flöt de på som vanligt. Fick oxå reda på att vi köpt en ny bil, som idag ska komma tillbaka från stripening. Det ska tydligen sitta loggor over hela bilen om jag förstod I rätt.
Lördagskvällen hade jag tänkt ägna åt läxor. Men vid 8 tiden ringer C och säger att hon inte fått in några pengar (Vi skulle på söndagen iväg och handla för seglingens räkning). Så jag ringer snabbt M och frågar vad hon anser att vi ska göra. Som vanligt har M helt glömt bort att vi över huvudtaget skulle iväg på söndagen. Vi bestämmer iaf till slut att åka och fixa en del på onsdag, och resten nästa söndag.
Detta gör att jag snabbt bestämmer mig för att åka ut till min mormor, vilket tidigare var tänkt att jag skulle göra nästa helg, då vi nu istället ska handla saker. Så klockan 22,30 sätter jag mig i bilen. Undra om något hade hänt i Södertälje, mellan Stockholm och Södertälje blir jag nämligen passerad av fyra stycken piketbussar med blåljus.

Söndagen försvinner snabbt, med att hjälpa mormor med hennes dator, gå hundpromenader och göra läxor. Klockan 18,00 bestämmer jag mig i alla fall för att åka hem. Väl hemma igen, sätter jag mig med projektrapporten igen, och kommer inte i säng förens 02,00.

Nu ska jag snart till skolan. Undra om jag somnar under någon lektion eller inte ;p


Lördag 8/12 (regn)

Ny dag, nya utmaningar!
Igår var jag på StandUp kväll med C, F och R. Riktigt roligt och trevligt. Synd bara att så många blev sjuka och hade annat för sig så de inte kunde komma.
Just nu sitter jag och väntar på att klockan ska gå lite, så jag snart kan åka till jobbet. Och jag skulle kunna slå vad om att M kommer komma prick när vi ska öppna, eller komma för sent (som vanligt). Men det är väl förlåtligt då han har en låååång väg till jobbet (400m) ; p

Har även de senaste dagarna funderat lite över vad de säger i Manpower's senaste reklam. Vad tycker du?

Manpower reklam

Markus

Det tar på krafterna att vara barnvakt. Hade lagom röda och blodsprängda ögon när jag vaknade i morse. Inte vågat titta i spegeln igen, men känns som de mesta lagt sig. Frågan är bara hur jag ska orka hela dagen och kvällen. Ska nämligen ut ikväll på stå upp i stan med delar av seglargänget. Det ska bli kul, men varning för en tråkig och trött Markus idag!

Vad är de för bondläpp. Kommer han från Vallentuna eller?

Torsdagen börjar lida mot sitt slut, och fredag och helg närmar sig!
Vad har den här dagen gått åt till att göra?
Jag började med att arbeta lite med projektarbetet i några timmar. D var över och de går ganska snabbt framåt just nu. Vi avslutade de hela med att titta lite Top Gear klipp på youtube :p
Därefter bar de iväg till vallentuna för att se teater. Min gamla teaterlärare (kompis) var regissör för pjäsen, och kan bara säga en sak "det bästa jag någonsin sett på scen!". Tyvärr var de den sista (av 11) föreställningen jag såg, så det är för sent för er som inte sett den.
Efter pjäsens slut var det in i bilen igen, och nu dags att åka o hämta mina småkusiner. Först var det att hämta F på dagis, och som vanligt fick man den där arga/busiga blicken när man steg in genom dörren. Sedan var det snabbt vidare till skolan där hennes bror går. Där en lika busig krabat väntade. Väl hemma hos dom blev det fika, lek, bus, tv, mat, kuddkrig, och till slut sängen.
Så nu är jag själv lagom trött, och det bär väl snart av mot sängen, för att vakna upp till veckans sista skoldag...

Dagens citat "Vad är de för bondläpp? Kommer han från Vallentuna eller?"

PS. Jag är alltid lika nyfiken av mig, och vill veta allt runtomkring mig. Vem är du som kallar dig för "Norrlänningen"? Känner jag dig? :p


Barnvakt

Idag är ingen vanlig dag, för idag är inte Markus födelsedag, Hurra Hurra Hurra!
Däremot händer det en hel del annat idag. För det första har jag ingen  vanlig skola. Istället kommer D snart hit, och då ska vi gå ut i garaget och försöka hinna med lite på projektarbetet. Det är inte lång tid kvar innan de ska vara klart nu. Framåt tolvtiden har vi tänkt bryta, för då ska jag hinna slänga i mig lite lunch och sedan ut till landsbygden, Vallentuna. Där J har sin sista föreställning.
Det blir inte mycket dator för mig idag, för efter teatern bär det direkt av för att åka och hämta mina småkusiner, som jag ska barnvakta eftermiddagen och kvällen. Deras mor ska nämligen operera foten och deras far åker till Malmö över dagen och kommer först hem på kvällen.

Så om ni vill mig nått är de väl bara slå en signal på mobilen ;)

gulliga men busiga :p

Kalla fötter

Skoldagen flöt på och efter lite lektioner och håltimmar var den slut. Under sista lektionen bestämde jag mig för att jag inte ska nått mer till min nya sjukgymnast då jag bara får ont efter varit där. Detta resulterade i att istället för iväg o träna på Rehab blev det lite jobb med projektet ute i garaget. Det konstiga är att man inte känner att man fryser, förens man fryser riktigt mycket eller kommer in i värme. Och självklart var mina fötter lagom kalla när jag kom in. Men nu har de både hunnits värma upp och kylas ned igen :p

Dessutom har lillhunden hunnit med att bli klippt.

 En krullig och busig hund     Smartast att gömma sig där ingen får tag på en.

en helt vanlig onsdag

Idag när jag vaknade var det 19 grader i rummet och det var lagom motbjudande att ta av sig täcket och släppa ut all värme. Men men, skolan väntar inte och man måste gå upp förr eller senare.
Idag är en av de där dagarna med uttråkande lång håltimme på närmre två timmar. Kanske jag lyckas sätta mig och skriva lite på rapporten till projektarbetet som ska vara inne på måndag. Eller så blir det att man bara sitter av tiden framför en dator, görandes ingenting. Time will tell!

Föresten så bokade jag skidlärarutbildningen i förrgår :)

Idag

Idag har det väl inte hänt så mycket att berätta egentligen. Skoldagen flöt på som vanligt med massa lektioner och slutade med id. Därefter satte jag mig i bilen och begav mig till Järfälla. När jag väl hittat rätt och kommit på in Yamaha Center, vet kille i disken direkt vem jag är och plockar snabbt fram den beställda delen till min snöskoter.
Då man måste skruva fast delen med rätt moment frågade jag även om de, varpå han måste ladda hem en hel katalog från yamaha för att hitta informationen. Och självklart tar detta en evighet.
Jag som hade tänkt att jag skulle kunna åka och hämta packningen och vara hemma igen innan rusningen drog igång på allvar.
När väl nedladdningen var klar 20minuter senare fick jag den informationen jag behövde, betalade för packningen och begav mig hem i. Självklart hade även resten av stockholms arbetare bestämt sig för att åka hem sammtidigt, vilket resulterade i riktigt tät trafik. Skönt att man inte körde Seat, då hade bilarna aldrig flyttat på sig när man kom ikapp dem, och det hade säkert tagit 20min längre att ta sig hem ;p

Ringde även idag på en båtmotor, och han skulle höra av sig imorn och berätta om den fanns kvar då eller inte. Om den finns kvar ska jag få kolla på den på torsdag :)


Trött

Vet inte vad de va för fel på mig i natt, men har inte sovit så här dåligt på evigheter. Först tog de någon timme innan jag lyckades somna, och sedan vaknade jag var varannan timme tills det var dags att gå upp. Jag som hade tänkt vara utvilad efter 9 timmars sömn, men icke sa nicke...
Snart ska jag till min nya sjukgymnast (3'e besöket). Är hon inte bättre idag än hon varit tidigare tror jag de här blir sista besöket hos henne, en så falsk person rakt igenom. Annat är de med K på Täby Rehab, henne kan man skämta, ha kul med och lita på! Tack för all hjälp hittills! :)

Plugga

Tur att det bara är dryga halvåret kvar nu innan man går ut. För kroppen och hjärnan vill verkligen inte kommunicera längre. Hjärnan säger "Plugga!" men kroppen säger "Sova!". Tyvärr så vinner oftast kroppen, vilken den gjorde idag. Så jag "pluggade" 2timmar, varav 1timme och 15min var sömn. Snacka om att det skulle gå snabbare att plugga om jag inte somnade hela tiden :p

Frågan är vad jag gör för fel, idag satt jag inte ens skönt, men lyckades ändå somna. Någon som kan hjälpa mig ;D

Tuggummi

Igår var min ena bror med in till mammas jobb för att hjälpa till att lyfta lite. bland annat hade dom en tuggummiautomat som inte skulle få bo kvar där. Företaget som skötte om automaten hade gått i konkurs, och godiset började bli lite gammalt, vilket resulterade i att mammas resebyrå inte ville ha kvar automaten.
Nu när vi hade en automat full med tuggummin och minttabletter fanns det bara ett problem, vi hade ingen nyckel. Så jag fick sätta igång att göra inbrytningsförsök, och efter 10minuter var jag inne i den första. Vi ville ju inte förstöra maskinen i sig, vilket gjorde att de tog lite längre tid. Efter ytterligare 5min var jag inne i den andra oxå. Och vi konstaterade snabbt att vi hade 3,6kg minttabletter och drygt 260st tuggummin (dessutom låg det 300kr i mynt i maskinen)
Vi bestämde oss för att fortsätta sälja tuggummina till oss själva och våra kompisar, och för pengarna vi får in ska vi vara fadder åt något utrotningshotat djur (blir nog isbjörn). Minttabletterna var för äkliga så dom tänker vi inte ens försöka sälja.

Någon som är sugen på tuggummi så är de bara komma hit ; )


Gävlebocken

Gävlebocken är alltid en lika stor diskussionsfråga varje jul. Ska den stå, eller ska den brinna?
Denna bok har inte bara varit med i Guinness rekordbok, utan även gjort Gävle känt världen över. Ända sedan 1988 har den funnits med på Engelska oddslistor, och idag satsas det pengar hej villt över hela världen på om den ska brinna eller stå kvar julen ut. Förra året gav bockbrand 1,66 gånger pengarna i USA och att den skulle stå kvar gav 2,4 gånger.


Otroligt nog stod bocken kvar förra året, och fick endast en attack. Men här om dagen blev dom klara med årets bock, hur kommer det gå, kommer den stå julen ut?


Jag har letat runt lite på internet och fått ihop lite kort info på bocken.


info som skett mellan 1966-2006  

Brunnit: 27 (då är lilla bockens bränder (5st) inräknade)
Sönderslagen: flertal gånger mellan 71-79
sönderkörd: en gång av en raggarbil
försvunnit: en gång (samtidigt hittade man lilla bocken i ån)

  En hel bock                         Senaste branden (2005)


Brev

Hehe, hittade i mina jobbyxor idag ett brev som skrevs förra helgen :p

"Jag heter M.L.
Jag är 20 år och gillar leka med dockor.
Jag har 3st barbies och 2 ken. Jag har ett hur som de kan leka i.
Nu ska jag gå hem och leka med dem.
Hej då
//M.L."

Kan väl dock avslöja att det var M.K. som skrev brevet :p

Julafton

Idag vaknade jag som alla andra lördagar av att klockan började skrika vid 8-tiden. För att inte råka somna om finns det inget annat val än att sätta sig upp i sängen, gnugga bort sömnen ur ögonen, för att till sist orka sig bort till min soffa där jobbkläderna låg.
Detta kändes som vilken lördag som helst på året, men de är det icke. Idag är det den 1december, första dagen med chokladkalender, första dagen med julkalender, första dagen då man verkligen vet hur lång tid de är kvar till julafton och lovet. På måndag blir det till att sätta sig ner och skriva en nedräkningskalender i min almanacka.

Så nu är det inte lång tid kvar till julafton, och ännu mindre tid kvar tills jag ska till jobbet, men matlådorna står redan klara i köket, med pannkaka och sylt :)


RSS 2.0